aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Ναούμης... βαθμολόγησε τον Χούσμπαουερ της Ανόρθωσης: «Τον ήθελα κι εγώ»

Ο Ναούμης… βαθμολόγησε τον Χούσμπαουερ της Ανόρθωσης: «Τον ήθελα κι εγώ»

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ναούμης, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια και διαθέτει ιδιόκτητο πρακτορείο ειδήσεων που συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, ήταν καλεσμένος στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε Ένα Γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου. Ο ελλαδίτης συνάδελφος που εργάζεται επίσης ως σκάουτερ και αναλυτής της Ντάρμσταντ, σκιαγράφησε το προφίλ του Γιόζεφ Χούσμπαουερ, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει το νέο μετεγγραφικό απόκτημα της Ανόρθωσης.

Στις αρχικές του τοποθετήσεις, ο Ανδρέας Ναούμης μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον 30χρονο Τσέχο μέσο. «Ήρθε τον Ιανουάριο στη Δυναμό Δρέσδης ως δανεικός από τη Σλάβια Πράγας και τον είδα αγωνιζόμενο στο πρώτο του παιχνίδι, καθώς το επόμενο ματς που ακολουθούσε ήταν κόντρα σε εμάς. Θυμάμαι ότι αγωνίστηκε μόνο εννέα λεπτά, μπήκε δηλαδή ως αλλαγή αλλά κατάφερε να κάνει περισσότερα πράγματα από ότι ο Πέτρακ σε 81 λεπτά, τον οποίο αντικατέστησε. Κάνοντας λοιπόν την ανάλυση μου για τον συγκεκριμένο παίκτη, έγραψα ότι σίγουρα θα ήταν βασικός, δεν είχα αμφιβολία και είχα σημειώσει πως πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Με εννέα λεπτά, κατάλαβα ότι το ματς θα πήγαινε απευθείας σε αυτόν. Έτσι κι έγινε. Έπαιξε κόντρα σε εμάς, μας έβαλε και γκολ με το αριστερό παρόλο που είναι δεξιοπόδαρος. Εκεί δικαιώθηκα, όμως ευτυχώς κερδίσαμε εκείνο το ματς. Ο Χούσμπαουερ συνέχισε τις καλές εμφανίσεις για άλλα 5-6 παιχνίδια, μετά όμως είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο και έχασε κάποια ματς, και μετά ήρθε ο κορωνοϊός».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Οικονομική υπέρβαση για τον «τζόκερ» Χούσμπαουερ

Ακολούθως, ο Ανδρέας Ναούμης αναφέρθηκε στα αγωνιστικά χαρίσματα του Γιόζεφ Χούσμπαουερ. «Έχει πολύ καλές πάσες, και είναι παίκτης που σίγουρα μπορεί να βγάλει τουλάχιστον μια ασίστ για γκολ. Θυμάμαι τότε έπαιξε ως 8άρι, όμως όταν χρειαζόταν αγωνιζόταν και ως ανασταλτικός μέσος από τη δεξιά πλευρά. Ωστόσο, όποτε η ομάδα του του έπαιξε με δύο αμυντικά χαφ, αγωνιζόταν ως 10άρι. Στη Σλάβια Πράγας, η οποία άλλαζε συνεχώς τον σύστημά της, έπαιξε σε όλες τις θέσεις που προανέφερε, προσαρμοζόταν στο πλάνο της. Θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα σαν επιτελικός ή 8άρι από ότι σαν 6άρι. Αν θα τον βαθμολογούσα με άριστα το 10, θα έλεγα πως δεν παίξει κάτω από το 6.5 και μπορεί να πάει μέχρι το 8, αυτό είναι το ταβάνι του. Είναι παίκτης που δε θα σε εκθέσει».

Διαβάστε επίσης:

Ο ελλαδίτης συνάδελφος εντυπωσιάστηκε όταν ενημερώθηκε πως ο Γιόζεφ Χούσμπαουερ θα αποκτηθεί ως μετεγγραφή από την Ανόρθωση και όχι με τη μορφή δανεισμού. «Ανήκει στη Σλάβια Πράγας και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021. Δεν σας το κρύβω ότι ψιλό-ενδιαφέρθηκα και εγώ γι’ αυτόν. Τον είχα προσθέσει στη λίστα σε περίπτωση που θέλαμε παίκτη στη συγκεκριμένη θέση, αλλά τελικά δεν χρειαστήκαμε. Αν η Ανόρθωση τον αποκτήσει θα είναι μια καλή μετεγγραφή. Ο παίκτης βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία, διαθέτει καλό σουτ, είναι πανέξυπνος και το πιο σημαντικό έχει την τελική πάσα. Το γεγονός ότι η Δυναμό Δρέσδης έπεσε κατηγορία είναι ο λόγος που δεν θα τον αγοράσει. Εξάλλου δεν είχε καλύτερο από αυτόν στη θέση του και ήταν ο πιο ποιοτικός της παίκτης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ