aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ «Mr. Αssist» του Απόλλωνα…

Ο «Mr. Αssist» του Απόλλωνα…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν παραλείπει να τονίζει πόσο του αρέσει να δημιουργεί γκολ για τους συμποδοσφαιριστές του. Ο λόγος για τον Ζοάο Πέδρο του Απόλλωνα, ο οποίος αποδεικνύεται ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο κυπριακό πρωτάθλημα για τη θέση του ακραίου αμυντικού. Γιατί κάνει ακριβώς αυτό που απαιτείται στην εποχή μας: Χωρίς να παραλείπει στο ελάχιστο τα ανασταλτικά καθήκοντά του, προωθείται διαρκώς σαν δεύτερος εξτρέμ και δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή με τις φαρμακερές μπαλιές του. Στην περίπτωσή του, πότε τα ανεβάσματά του από τη δεξιά πτέρυγα και πότε οι εκτελέσεις στατικών φάσεων, τον καθιστούν πρώτο δημιουργό τερμάτων της ομάδας του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Πώς να μην τρέχουν οι συμπαίκτες του να τον αγκαλιάσουν έπειτα σχεδόν από κάθε γκολ λοιπόν, αφού από το δικό του πόδι φεύγει κατάλληλα η μπάλα, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να σκοράρουν; Οκτώ ασίστ μετρά προς το παρόν, τέσσερις στο πρωτάθλημα και άλλες τόσες στο Γιουρόπα Λιγκ. «Ευχαριστώ» είπαν τέσσερις φορές ο Έκτορ Γιούστε, δύο ο Φακούντο Περέιρα και από μία οι Εμίλιο Σελάγια και Άντον Μάγκλιτσα. Πέρα από τις ασίστ, όμως, άλλες δύο φαρμακερές σέντρες του υποχρέωσαν αντίπαλους αμυντικούς να σκοράρουν εις βάρος της ομάδας τους. Πρώτο θύμα ο Μπογκίτσεβιτς της Ζελέζνιτσαρ και δεύτερο, ο Βερετίλο της Δυναμό Μπρεστ. Σύνολο, δέκα τέρματα δημιουργίας του Πορτογάλου δεξιού μπακ.

Όσο για τους συνοδοιπόρους του που τον ακολουθούν στη σχετική κατηγορία, τη δεύτερη θέση μοιράζονται δύο επιθετικοί. Ναι, γίνεται κουβέντα για το μόλις ένα γκολ που πέτυχε προς το παρόν ο Μάγκλιτσα σε διεθνείς και εγχώριες υποχρεώσεις, ωστόσο σέρβιρε τέσσερα τέρματα. Άλλες τόσες πάσες πάρε-βάλε μετρά ο Φώτης Παπουλής. Ακολουθούν άλλοι δύο ακραίοι αμυντικοί, ο Γιώργος Βασιλείου με δύο ασίστ και ο Μάριος Στυλιανού με μία. Συμπερασματικά, 13 γκολ του Απόλλωνα προήλθαν από μπαλιά ακραίου οπισθοφύλακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ