aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ μικρός «διαβολάκος» και ο «Κέρβερος»

Ο μικρός «διαβολάκος» και ο «Κέρβερος»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τι κι αν το γκολ άργησε να έλθει στο προψεσινό παιχνίδι με τη Δόξα; Αυτό που μέτρησε στο τέλος για την ΑΕΛ ήταν η νίκη (1-0) και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν την άξιζε. Το ζητούμενο γα την ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ ήταν να φτάσει στο 2 στα 2 και πέτυχε τον στόχο της, χωρίς ακόμη να είναι απόλυτα έτοιμη. Η αντίπαλός της ήταν αξιόμαχη και η ομάδα της Λεμεσού τη «σεβάστηκε», αφού δεν έδειξε να την υποτιμά. Είχε ευκαιρίες να πετύχει ένα γκολ πιο νωρίς, όμως παρουσίασε αδυναμία στη τελική προσπάθεια.

Σημαντική όμως ήταν και η συμβολή του Zόσιμαρ Βοζίνια, ο οποίος φώναξε «παρών» κάθε φορά που η φιλοξενούμενη απειλούσε με αντεπιθέσεις. Το έκανε και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Άρη (1-0), που απέκρουσε το πέναλτι του Νικολίτσα, το απέδειξε και προψές σε τρεις περιπτώσεις, όταν με τις φανταστικές του αποκρούσεις κράτησε όρθια την ομάδα του.

Ειδικότερα στη διπλή  φάση του 81’, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ πραγματοποίησε απίστευτες επεμβάσεις. Πρώτα αποκρούοντας το σουτ του αντίπαλου και μετά την κεφαλιά προς τα πίσω του συμποδοσφαιριστή του, Ντόσα Ζούνιορ. Οι ποδοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας έδειξαν τον δρόμο και μαζί τους ήταν οι 2.500 φίλοι της. Μικρός αριθμός, θα πει κάποιος, αλλά πιστός και αρκετός  για να σπρώξει την ομάδα του στη νίκη.

Δεν πήγε καλά ο Ισμαέλ Σασί, χάνοντας και μια μοναδική ευκαιρία στο 40’, ενώ η είσοδος του Ντιαλό Αλνταίρ αποδείχθηκε ωφέλιμη. Ο μικρός «διαβολάκος» πέτυχε το γκολ της νίκης και έδειξε πως χωράει στην ενδεκάδα. Η νίκη έφερε άλλους τρεις βαθμούς και η ΑΕΛ έφτασε τους έξι, όμως υπάρχει αρκετός δρόμος και ήδη στον ορίζοντα προβάλλουν τα δύο ντέρμπι, πρώτα με την ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο στη Λάρνακα και μετά με τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ