aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ λόγος της αποχώρησης Σίλντενφελντ και η «παραπλάνηση του διαιτητή από το VAR»

Ο λόγος της αποχώρησης Σίλντενφελντ και η «παραπλάνηση του διαιτητή από το VAR»

Με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια και όχι οτιδήποτε άλλο φημολογείται πάρθηκε η απόφαση της αποχώρησης του Γκόρντον Σιλντενφελντ, όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης Δημήτρης Χριστοφόρου, μιλώντας στον Super Sport FM.

Στην ομάδα της Αμμοχώστου εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον Απόλλωνα επικεντρώνοντας τα παράπονά τους στη φάση του πέναλτι από το οποίο προήλθε το τρίτο τέρμα των γαλάζιων. Στην «Κυρία» σημειώνουν ότι ο διαιτητής παραπλανήθηκε καθώς δεν είδε ολόκληρη τη φάση και υποστηρίζουν ότι έγινε φάουλ σε σπρώξιμο του Νταμπό στον Βργκοτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την απόφαση αποχώρησης του Σίλντενφελντ, είπε: «Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, όμως επιβεβαιώνω πως υπάρχει απόφαση που συνδέει την αγωνιστική απόφαση όπως να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Κροάτη ποδοσφαιριστή. Έτσι, αφού υπάρχει και πρόθεση για να γίνει μετεγγραφική ενίσχυση, θα πρέπει να γίνουν και αποδεσμεύσεις. Θα γίνει συνάντηση μέσα στην ημέρα με τον ποδοσφαιριστή για να του ανακοινωθεί και επίσημα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που του αξίζει ο απόλυτος σεβασμός από όλους στην ομάδα, είναι ο αρχηγός και ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας, έτσι θέλω να καταστήσω σαφές πως η αποδέσμευσή του αφορά ποδοσφαιρικά και μόνο κριτήρια».

Αν υπάρχει κάποιο νεότερο στις προσπάθειες ενίσχυσης, ανέφερε: «Θα υπάρξει σίγουρα προσθήκη κεντρικού αμυντικού, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι τελικό. Έχουν γίνει επαφές με ποδοσφαιριστές, όμως δεν μπορούμε να μπούμε σε ονοματολογία χωρίς να υπάρχει συμφωνία με οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή».

Διαβάστε επίσης: «Μπηχτές» Χριστίνας για Σίλντενφελντ: «Ζητείτε αποδιοπομπαίος τράγος»

Για τον αγώνα με τον Απόλλωνα: «Το συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να αναλυθεί σε κάποια κομμάτια. Υπάρχει το αγωνιστικό μέρος το οποίο το χάσαμε και δώσαμε και τα συγχαρητήριά μας στον Απόλλωνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και άλλα γκολ μετά το 2-0, θα μπορούσαμε ακόμα και να ισοφαρίσουμε μετά το 3-2. Υπάρχει και ακόμα ένα κομμάτι που θέλω να αναφερθώ, για τα οποία έχουμε απορίες και θέλουμε να τις εκφράσουμε. Στη φάση που δόθηκε το πέναλτι, έχουμε απορίες για συγκεκριμένα σημεία. Η ΚΟΠ είχε ενημερώσει πως θα δίνονται εξηγήσεις για τους λόγους που έχουν παρθεί συγκεκριμένες αποφάσεις στο VAR. Εκτός από την πρώτη φορά που έγινε αυτό, δεν έχει συμβεί ξανά κάποια τέτοια ενημέρωση. Όπως το πέναλτι με την Πάφο που έγινε οφσάιντ, όπως και χθες με το πέναλτι που δόθηκε και γιατί δεν είδε όλη τη φάση ώστε να έχει ολοκληρωμένη τη φάση, όπου προηγήθηκε επιθετικό φάουλ στον ποδοσφαιριστή μας. Πιστεύουμε πως παραπλανήθηκε ο διαιτητής καθώς δεν την έδειξαν από το VAR όλη τη φάση, αλλά μόνο τη φάση που η μπάλα χτυπάει στο έδαφος και μετά στο χέρι του ποδοσφαιριστή μας».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο Κετσπάγια ενημέρωσε Σίλντενφελντ, δεν προπονήθηκε και αποχωρεί

Για τα αγωνιστικά δεδομένα ενόψει Εθνικού: «Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε μέσα από την βελτιωμένη εικόνα που ήδη δείξαμε και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, άσχετα αν τελικά ηττηθήκαμε. Αγωνιστικά ο Οκριασβίλι θα προλάβει, το ίδιο και ο Σέλιν, ενώ είναι αμφίβολος ο Αμπαρτζουμιάν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ