aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ «κώδικας» ενόψει Νέας Σαλαμίνας

Ο «κώδικας» ενόψει Νέας Σαλαμίνας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Ντούσαν Κέρκεζ θα περιμένει και την επιστροφή του Λαφράνς, για να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του με ποιους θα αγωνιστεί η ομάδα του στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ ήταν βασικός στη νίκη με 2-0 της Αϊτής, επί της Νικαράγουας. Μετά το χαμένο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, γυροφέρνουν στο μυαλό του τεχνικού της ΑΕΛ μια-δύο αλλαγές, ενδεχομένως και τρεις στον προσεχή αγώνα, όμως τίποτε δεν είναι σίγουρο. Μπορεί ένα ή δύο παίκτες να μην πήγαν καλά, ωστόσο μέχρι την Κυριακή θα το ξανασκεφτεί αν θα προχωρήσει με αλλαγές.

Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν όσο τίποτε άλλο να επιστρέψουν στις νίκες, για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς έχει να κάνει με την ίδια την ομάδα, αλλά θέλουν το τρίποντο για να παραμείνουν στα ψηλά και για τους εαυτούς τους. Το γιατί είναι και απλό: Παρά τις εφτά νίκες που έχουν, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, λίγοι είναι αυτοί που τους δίνουν πιθανότητες διάκρισης. Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα, πιστεύουν ότι υποτιμήθηκε η μέχρι τώρα πορεία τους και πλέον αυτό που μένει είναι να κάνουν μια νέα αρχή. Δεν νίκησαν τον Απόλλωνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να συνεχίσουν αυτό που άρχισαν από το καλοκαίρι. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν μια συνάντηση με ιδιαιτερότητες και περισσότερο «έφταιξε» η μέτρια απόδοση στα πρώτα είκοσι πέντε λεπτά του αγώνα. Αυτό ήταν κι ένα μάθημα για να είναι πιο συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί στη συνέχεια.

Συνεπώς η επιστροφή στις νίκες, είναι άμεσος στόχος της ΑΕΛ. Και στον ορίζοντα προβάλλει το παιχνίδι της Κυριακής με τη Νέα Σαλαμίνα, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο. Ο Ντούσαν Κέρκεζ καταστρώνει τα πλάνα του, αλλά δεν φτάνουν οι «ασκήσεις» επί χάρτου για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Θα χρειαστεί πάθος και τρέξιμο και βέβαια πολύ, καλύτερη απόδοση από αυτή που είχαν οι ποδοσφαιριστές με τον Απόλλωνα. Το  παιχνίδι στο «Αμμόχωστος», έρχεται σε μια περίοδο, που η ΑΕΛ θέλει να ανακτήσει και την αυτοπεποίθησή της και μπορεί να το κάνει με καλή εμφάνιση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ