aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Κιτανόφσκι, ο Τόνιο και οι προτεραιότητες

Ο Κιτανόφσκι, ο Τόνιο και οι προτεραιότητες

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που προτείνονται και εξετάζονται επί καθημερινής βάσης από τον Άντερ Μουρίγιο και τον Άντονι Ιραόλα. Ένας εξ αυτών που προτάθηκε και απασχολεί, λοιπόν, είναι ο διεθνής Σκοπιανός Τόμε Κιτανόφσκι, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy.

Πρόκειται για 26χρονο δεξιό μπακ, ο οποίος τη σεζόν που πέρασε αγωνιζόταν στην Κροατία με τη φανέλα της Σλάβεν Μπελούπο. Πρόκειται για παίκτη που έπαιξε σε αρκετές ομάδες, έχοντας γεμάτες σεζόν. Ξεκίνησε από την Πέλιστερ Σκοπίων και αγωνίστηκε επίσης σε Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, Βόζντοβατς Σερβίας, Μλάντοστ Λουτσάνι και Ίστρα Κροατίας. Τελευταία του ομάδα στην οποία αγωνίσθηκε κατά το προηγούμενο εξάμηνο ήταν, όπως προαναφέραμε, η Σλάβεν Μπελούπο, μετρώντας 15 συμμετοχές και 1 γκολ.

Ο Κιτανόφσκι κατέγραψε 6 συμμετοχές στην εθνική κάτω των 21 και 1 με την εθνική ανδρών το 2012. Εκτός από το δεξιό άκρο της άμυνας, μπορεί να παίξει και στην άλλη πλευρά. Το δεδομένο είναι ότι ο Σκοπιανός έχει προταθεί και είναι στη λίστα του Μουρίγιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να θεωρείται σίγουρη η απόκτησή του. Θέλει να είναι 100% σίγουρος ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ πριν πάρει την τελική του απόφαση.

Διαβάστε επίσης: Υποψηφιότητα από τον Κιτανόφσκι στη δεξιά αμυντική πλευρά

Εκτός από τη θέση του δεξιού μπακ, ο Μουρίγιο βρίσκεται στο περίμενε για τον Τόνιο. Ακόμη δεν έχει μείνει ελεύθερος και είναι διατεθειμένοι στην ΑΕΚ να τον περιμένουν ακόμη λίγο. Όσο περνούν οι μέρες, όμως, στενεύουν όλο και περισσότερο τα χρονικά περιθώρια. Ο Μουρίγιο έχει εναλλακτικές λύσεις και φαίνεται προετοιμασμένος για να κινηθεί αναλόγως.

Κίνηση θα γίνει και με κεντρικό αμυντικό. Δεν είναι προτεραιότητα ο στόπερ τη δεδομένη στιγμή, αλλά αν προκύψει αξιόλογη περίπτωση θα κινηθούν οι διαδικασίες. Οι προσθήκες που θα κάνει η ΑΕΚ είναι λίγες και γι’ αυτό πρέπει να είναι προσεκτικές, έχοντας όσον το δυνατόν λιγότερο ρίσκο. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο Μουρίγιο. Να πετύχει στους παίκτες που θα έρθουν ώστε να ανεβάσουν ποιοτικά την ομάδα της Λάρνακας για να υλοποιήσει τους στόχους της στη νέα σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ