aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Κέρκεζ θα παίξει τα ρέστα του…

Ο Κέρκεζ θα παίξει τα ρέστα του…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει εφτά παιχνίδια μπροστά του για να αποδείξει πως η ΑΕΛ μπορεί να είναι διεκδικητική απέναντι σε κάθε αντίπαλό της ώς τη λήξη των πλέι οφ. Μπορεί να μη φτάσει στον στόχο της εξασφάλισης θέσης στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί και την έλλειψη εμπιστοσύνης στις τάξεις της, όλοι καλούνται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν στις μάχες που έχουν να δώσουν με αξιοπρέπεια. Δεν εξαρτάται φυσικά μόνο από τη δουλειά του Βόσνιου τεχνικού, αλλά και από την αντίδραση των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είχαν τις ευκαιρίες να κερδίσουν βαθμούς, αλλά τις πέταξαν στα σκουπίδια.

Από εκεί και πέρα, αν και μακριά από τον στόχο της Ευρώπης, η ΑΕΛ θα κυνηγήσει όσες μαθηματικές πιθανότητες έχει. Έχει να δώσει ακόμη δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ και ένα με την Ανόρθωση, που έχουν προβάδισμα για το 1+1 εισιτήριο που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ (3η θέση+4η με την προϋπόθεση να μην κατακτήσει το κύπελλο η Πάφος FC). Εννοείται πως η αποστολή του Κέρκεζ και των ποδοσφαιριστών του δεν είναι η πιο εύκολη, όμως θα το παλέψουν. Η αλήθεια είναι πως για τους ποδοσφαιριστές, τα εφτά ματς με τις ομάδες που διεκδικούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τον τίτλο αποτελούν πρόκληση.

Εάν αναλύσει κάποιος τις δυνατότητές τους θα διαπιστώσει πως είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, το έχουν αποδείξει σε αρκετά παιχνίδια, όμως αδίκησαν τον εαυτό τους σε σημαντικούς αγώνες και στέρησαν από την ομάδα τους το δικαίωμα να έχει πιο πολλές πιθανότητες διάκρισης. Μελανό σημείο το 5-1 από τον Απόλλωνα, όμως η ΑΕΛ κάηκε βαθμολογικά και σε άλλα παιχνίδια στο Τσίρειο, όπως με την Ομόνοια και την Ανόρθωση (δύο φορές), όταν δεν κέρδισε κανένα βαθμό.

Οι νέοι που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο έδειξαν καλά στοιχεία στην αρχή, αλλά μόνο οι Τόρες και Γκαμπιονέτα φαίνεται να έχουν σταθερότητα στην απόδοσή τους. Η συνέχεια θα φανερώσει κατά πόσο θα ανέβουν αγωνιστικά και οι άλλοι δύο, Ρομάν και Τεξέιρα. Οι ποδοσφαιριστές θα έχουν ρεπό το Σαββατοκυρίακο και τη Δευτέρα θα επανέλθουν στις προπονήσεις. Οι Αβραάμ και Μπενίτεθ θα προσπαθήσουν να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας ενόψει του ματς με τον ΑΠΟΕΛ.

Ηττήθηκε με πολλές αλλαγές

Στο προχθεσινό φιλικό παιχνίδι με τη ρωσική Ουράλ, η ΑΕΛ ηττήθηκε με 0-2, έχοντας παραταχθεί με πολλές αλλαγές. Δεν αγωνίστηκαν οι Βοζίνια, Αϊρόσα και Σοάρες, όπως και οι τραυματίες Μπενίτεθ και Αβραάμ. Ο Κέρκεζ χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τους Γεωργίου, Τεϊσέιρα, Φιντέλις, Χ. Κυριάκου, Μιτρέα, Νικολάου, Σίλβα, Ρομάν, Σάσι, Μέσκα και Μαύρου. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Κεραυνός, Τεξέιρα, Γκαμπιονέτα, Τόρες, Λαφράνς και Ελισσαίος Ανδρέου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ