aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΟ Καζεμίρο έφερε την Ρεάλ στο -3 από την Ατλέτικο (vid)

Ο Καζεμίρο έφερε την Ρεάλ στο -3 από την Ατλέτικο (vid)

«Χρυσός» σκόρερ και πάλι ο Καζεμίρο για την (γεμάτη ελλείψεις) Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία λύγισε δύσκολα την προτελευταία Βαγιαδολίδ (1-0), έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στη La Liga και μείωσε στο -3 την απόστασή της από την πρωτοπόρο Ατλέτικο, αν και ματς περισσότερο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, παρά τις πολλές απουσίες της (Καρβαχάλ, Ράμος, Οδριοθόλα, Μιλιτάο, Μαρσέλο, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Αζάρ και Ροδρίγο), δεν είχε… δικαίωμα να μην εκμεταλλευτεί την ήττα της Ατλέτικο από την Λεβάντε (0-2) για να βάλει… φωτιά στην μάχη του τίτλου στη La Liga.

Χωρίς να βγάλει μάτια, κάτι που άλλωστε το έχει κάνει ελάχιστες φορές φέτος, η Βασίλισσα «απόδρασε» από την έδρα της προτελευταίας Βαγιαδολίδ (1-0), έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και βρίσκεται πλέον στο -3 από τους Ροχιμπλάνκος, έστω και με ματς περισσότερο, όταν η διαφορά είχε φτάσει να είναι διψήφια.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι παλεύουν για την παραμονή τους, λίγο έλειψε να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο Τιμπό Κουρτουά έκανε μια απίθανη διπλή απόκρουση σε προσπάθειες των Σέρτζι Γκουαρδιόλα και Σάιντι Γιάνκο.

Αφού ξεπέρασε το αρχικό… σοκ, η Ρεάλ πήρε την μπάλα (είχε κατοχή της τάξεως του 71%) και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί, αν τα δύο γκολ του Μαριάνο δεν ακυρώνονταν ορθά για οφσαιντ του αντικαταστάτη του Καρίμ Μπενζεμά ή αν ο Καζεμίρο ήταν όσο αποτελεσματικός συνηθίζει, σε κοντινή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ – γέμισμα του Τόνι Κρόος.

Η Ρεάλ, κόντρα σε μια ομάδα που μέχρι απόψε είχε δεχθεί γκολ σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της (11), δεν έκανε ούτε σουτ εντός εστίας στο πρώτο 45λεπτο, κάτι που συνέβη για δεύτερη φορά μέσα στο 2021 σε αγώνα πρωταθλήματος, μετά το 0-0 στην έδρα της Οσασούνα τον Ιανουάριο.

Ο Καζεμίρο έχασε νέα ευκαιρία με κεφαλιά από κόρνερ, αλλά ο Κουρτουά εξελίχθηκε εκ νέου σε σωτήρα της ομάδας του, προ του Φαμπιάν Ορεγιάνα και μετά από λάθος του Φερλάν Μεντί, με την Ρεάλ να δείχνει… κομμένη κατά διαστήματα.

Δευτερόλεπτα προτού ο Ζινεντίν Ζιντάν αλλάξει όλη την επιθετική τριπλέτα (Ίσκο, Αρίμπας και Ούγκο Ντούρο αντί Ασένσιο, Βινίσιους και Μαριάνο), ο Καζεμίρο έδωσε ξανά τη λύση με την… συνήθη τακτική του.

Σέντρα του Τόνι Κρόος, κεφαλιά του Βραζιλιάνου και γκολ – λύτρωση για τους Μαδριλένους (65′), με τον Καζεμίρο να είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα, πίσω μόνο από τον Μπενζεμά (12).

Μετά το γκολ, κόντρα στην ροή του αγώνα εκείνη την στιγμή, φρόντισε να… κοιμήσει τον ρυθμό, έλεγξε την αναμέτρηση και πήρε μια πολύτιμη νίκη που δίνει μεγάλο ενδιαφέρον στη συνέχεια αφού, εκτός από τις δύο ομάδες της πρωτεύουσας, στο «κόλπο» είναι Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη…

Βαγιαδολίδ (Σέρχιο Γκονθάλεθ): Μασίπ – Λουίς Πέρεθ, Χοακίν, Μπρούνο, Νάτσο – Αλκαράθ (83′ Όσκαρ Πλάνο), Ρόκε Μέσα (73′ Κόδρο), Γιάνκο (61′ Τζότα), Κίκε Πέρεθ (83′ Σαν Εμετέριο) – Ορεγιάνα – Γκουαρδιόλα (73′ Βάισμαν).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Βαράν, Νάτσο, Μεντί – Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος – Ασένσιο (66′ Ίσκο), Μαριάνο (66′ Ούγκο Ντούρο), Βινίσιους Ζούνιορ (66′ Αρίμπας).


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ