aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Ο καρκίνος δεν έχει χρώματα»

«Ο καρκίνος δεν έχει χρώματα»

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους που οδηγούν στην εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ, στο Μπλακχόλ, στριμώχθηκαν σε μπαλκόνια και ανέβηκαν σε δέντρα προκειμένου να βρεθούν στην κηδεία του μικρού Μπράντλεϊ Λόουρι. Για να αποχαιρετήσουν τον 6χρονο, που πέθανε πριν μία εβδομάδα στα χέρια των γονιών του στο σπίτι του στο Μπλάκχολ, μετά από μακρύ αγώνα με τον καρκίνο.

«Η κηδεία είναι ανοικτή σε όλους όσοι θέλουν να έρθουν και να γιορτάσουν για τη ζωή του Μπράντλεϊ και για να δείξουν πόσο τον αγαπούσαν. Μπορείτε να φορέσετε όποια φανέλα ομάδας θέλετε, αφού η οικογένεια και οι φίλοι έχουν αποφασίσει ότι ο καρκίνος δεν έχει χρώματα», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η οικογένεια στον λογαριασμό του twitter (@Bradleysfight).

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στην κηδεία και ο 34χρονος Ζερμέν Ντεφόε, που πήρε άδεια από την Μπόρνμουθ, προκειμένου να αφήσει για λίγο, την προετοιμασία της αγγλικής ομάδας στην Μαρμπέγια της Ισπανίας, για να αποχαιρετήσει τον μικρό του φίλο. Ο 6χρονος Μπράντλεϊ, που πέθανε μετά από μακροχρόνια μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου, ήταν οπαδός της Σάντερλαντ και ο Ντεφόε ήταν ο ήρωάς του.

Η περιπέτεια υγείας του μικρού, είχε φέρει πολύ κοντά τους δύο τους. Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του Μπράντλεϊ, ο Ντεφόε είχε γράψει: «Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου. Θα μου λείψεις πολύ φίλε μου. Νιώθω τόσο ευλογημένος που ο Θεός σ’ έφερε στη ζωή μου. Έχω μερικές εκπληκτικές στιγμές μαζί σου και γι’ αυτό είμαι τόσο ευγνώμων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τρόπο που με κοίταξες την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε. Ήταν αληθινή αγάπη σε αυτά τα χαριτωμένα μάτια. Πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω λόγια για να εκφράσω αυτό που είσαι για μένα».

Όπως έγινε γνωστό, σχεδόν ένα εκατομμύριο λίρες έχουν μαζευτεί έως τώρα, προκειμένου ο Μπράντλεϊ να μεταβεί στις ΗΠΑ για μία πρωτοποριακή θεραπεία για το νευροβλάστωμα, του καρκίνου παιδικής ηλικίας. Mετά τον θάνατό του, συγκεντρώθηκαν ακόμα 145.566 λίρες, ποσό που θα διατεθεί προκειμένου να βοηθηθούν οι οικογένειες άλλων παιδιών που αντιμετωπίζουν το ίδιο τραγικό πρόβλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ