TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ
Μετά από 75 ημέρες και έξι αγώνες (τέσσερις ήττες, δύο ισοπαλίες, τέρματα 5-11), η Ανόρθωση έσπασε το ρόδι, πανηγυρίζοντας εκτός έδρας νίκη! Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της και έχοντας «νεκρά» διαστήματα στο παιχνίδι της, επιβλήθηκε με 3-0 του Ολυμπιακού στο Μακάρειο Στάδιο και έφτασε στους 36 βαθμούς, πιάνοντας την Ομόνοια στην τρίτη θέση.
Ο Νίκος Καλτσάς αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί του αγώνα. Ο βραχύσωμος εξτρέμ που σε άλλο ένα παιχνίδι είχε καλή απόδοση, πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα, υπογράφοντας εν ολίγοις την 11η φετινή νίκη της ομάδας του. Το αξιοσημείωτο με τον 30χρονο είναι πως για πρώτη φορά σκόραρε δις σε παιχνίδι της Ανόρθωσης. Κάτι ανάλογο, πάντως, πέτυχε άλλες τρεις φορές στην καριέρα του. Δύο τέρματα σε ένα 90λεπτο είχε σκοράρει από μία φορά κατά τη θητεία του σε Αστέρα Τρίπολης, Παναθηναϊκό και Βέροια. «Κερδίσαμε εκτός έδρας μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό (28/10/20). Σκόραρα δύο γκολ, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα», ανέφερε ο Καλτσάς.
Ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τη νίκη για έκτο διαδοχικό ματς, βλέποντας παραλλήλως τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού να μειώνεται περισσότερο. Οι μαυροπράσινοι, παρά το γεγονός πως μπήκαν με αποφασιστικότητα, είδαν τον Χρίστο Καράδαη να κάνει «δώρο» στον αντίπαλο (9΄). Ο Καλτσάς επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τοποθέτησε λάθος το σώμα του και στην προσπάθειά του να αποκρούσει, έστειλε άθελά του την μπάλα στο βάθος της εστίας του. Και εκεί που πήγαν να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι, ήλθε το κερδισμένο πέναλτι του Γκιόργκι Κβιλιτάια από τον Πάρη Ψάλτη.
Αρχικά ο Τιμόθεος Χριστοφή καταλόγισε φάουλ εκτός περιοχής, όμως μετά από συνεννόηση με το VAR άλλαξε την απόφασή του και ο Γεωργιανός πρώτος σκόρερ της «Κυρίας» δεν λάθεψε στην εκτέλεση πέναλτι (23΄). Κάπως έτσι, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έθεσε τις βάσεις για τη νίκη και έριξε μπόλικο «τσιμέντο» στην πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και σουτ του Καλτσά μέσα από την περιοχή (56΄).
Η Ανόρθωση, εν ολίγοις, είχε την ουσία τούτη τη φορά, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ανέβηκε στο δεύτερο 45λεπτο, διάστημα κατά το οποίο κατέγραψε και τις τρεις τελικές, αλλά δεν τα κατάφερε.