aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ «ιός»… κτύπησε και πάλι την Ανόρθωση

Ο «ιός»… κτύπησε και πάλι την Ανόρθωση

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

«Κατάρα» ή σύμπτωση; Το σίγουρο είναι ότι οι οπαδοί της Ανόρθωσης γκρινιάζουν για κάποια αποτελέσματα της στα μισά (και… κάτι) του ποδοσφαιρικού μας μαραθωνίου. Κι είναι εκπληκτικό ότι το φαινόμενο των απρόσμενα κακών αποτελεσμάτων εμφανίζεται συχνά – πυκνά τα τελευταία χρόνια.

Στην τρέχουσα περίοδο, ο ιός των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων άρχισε με την πρώτη ήττα (από τον Απόλλωνα στις 14 Δεκεμβρίου), ενώ εντός Ιανουαρίου (στις 26 του μήνα) ήρθε η δεύτερη ήττα από την Ομόνοια στο ΓΣΠ (0-1). Τον Φεβρουάριο, μετά τη νίκη, εντός έδρας επί της Δόξας με 3-0, ακολούθησε το «Χ» (0-0) με τον ΑΠΟΕΛ (πιθανότατα λόγω και της κάκιστης διαιτησίας του Βασίλη Δημητρίου) και καπάκι η εκτός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό (1-2) με κακή εμφάνιση. Είναι όντως «καταραμένοι» ο Γενάρης και Φλεβάρης για την «Κυρία»; Αναζητήσαμε την απάντηση στα… δεφτέρια των αποτελεσμάτων της τελευταίας δεκαετίας (ιδιαίτερα για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο) και τα ευρήματα, αν μη τι άλλο έχουν ενδιαφέρον.

Την περίοδο 2010-11, το υπό… μελέτη χρονικό διάστημα, το αποτέλεσμα που σόκαρε ήταν η ήττα με 0-3 από τον Ερμή δύο μόνο ημέρες πριν τον εορτασμό των 100χρονων της «Κυρίας» (30 Ιανουαρίου 2011). Ήταν όμως ένα αποτέλεσμα με σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία που δεν ξεχάστηκε ποτέ από τους οπαδούς της.

Με το καλημέρα του 2012, και βλέποντας το πρόγραμμα οι κυανόλευκοι έκαναν όνειρα ότι μπορούν να βρεθούν ακόμη και στην κορυφή. Είμαστε στην περίοδο 2011-12 και η δεύτερη στη βαθμολογία Ανόρθωση έφερε εντός έδρας ισοπαλία με την Αλκή (0-0 στις 27 Ιανουαρίου), δύο εβδομάδες αργότερα ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Άρη (0-1 στις 4 Φεβρουαρίου) και μία εβδομάδα αργότερα ήρθε και η εντός έδρας ήττα από την ΑΕΛ (0-1) και η βαρωσιώτικη ομάδα έπεσε στην 4η θέση!

Τη σεζόν 2012-13 η «Κυρία» άρχισε δυναμικά κι από τον Νοέμβριο ήταν σταθερά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας φτάνοντας μάλιστα και στο +6. Στην υπό ανασκόπηση περίοδο (Ιανουάριος – Φεβρουάριος), άρχισαν οι «καρπαζιές». Το… κακό άρχισε με εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Αλκή για το Κύπελλο, ενώ ακολούθησαν εντός έδρας ισοπαλία 0-0 κόντρα στον Απόλλωνα και στα μέσα Φεβρουαρίου (10 και 13 Φεβρουαρίου αντίστοιχα) δύο σερί εκτός έδρας ήττες από Νέα Σαλαμίνα (1-2) και την Ομόνοια (4-0). Είναι εκπληκτικό ότι σε εκείνη τη σεζόν, με τον Ρόνι Λέβι προπονητή, η Ανόρθωση που φώναζε συχνά – πυκνά για τη διαιτησία, έδωσε πέντε ματς τον Μάρτιο με απολογισμό τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες (!), ενώ δεν νίκησε ούτε τον Απρίλιο (δύο ήττες και δύο ισοπαλίες)!

Σε μία κακή περίοδο όπως η 2013-14, τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, οι οπαδοί της Ανόρθωση, «χόρτασαν» χαστούκια. Όλα μαζί, έντεκα ματς, στα οποία μέτρησε 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες! Μεταξύ άλλων εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με αντίπαλο την ΑΕΚ Κουκλιών (!) και μία περιποιημένη «τεσσάρα» από την Ένωση στο Παραλίμνι. Τα κάκιστα αποτελέσματα συνεχίστηκαν μέχρι το φινάλε (μία νίκη όλη κι όλη από την 24η αγωνιστική μέχρι την 36η!) που… διατήρησαν την «Κυρία» στην 6η θέση.

Άγγιξε το τέλειο το πρώτο δίμηνο του 2015. Οκτώ νίκες σε όλες τις διοργανώσεις (εκ των οποίων οι επτά σερί) με μοναδικές «παραφωνίες» την εκτός έδρας ισοπαλία  με τον Εθνικό Άχνας (0-0) και την ήττα από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (0-2 στις 28 Φεβρουαρίου). Η «κατηφόρα» εκείνης της περιόδου ήρθε τον Μάρτιο…

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Έπεσε από την Ακρόπολη, βρήκε και πορτοφόλι!

Στη σεζόν 2015-16, οι κυανόλευκοι είχαν μεγάλες φιλοδοξίες, αφού πέρασαν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη 2η θέση της βαθμολογίας. Με το καλημέρα του 2016, άρχισαν τα ζόρικα. Στο δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος σε 13 ματς συνολικά, μέτρησαν 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες και έπεσαν στην 4η θέση ενώ αποκλείστηκαν και από το Κύπελλο από την ΑΕΚ. Εκείνη τη σεζόν δεν μπόρεσαν να νικήσουν εκτός έδρας ούτε τη Δόξα (1-1), ούτε την Αναγέννηση Δερύνειας (0-0), ενώ ηττήθηκαν από τον Ερμή (0-2)!

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ελπίζει να… σβήσει ονόματα

Το μεγάλο κακό για την Ανόρθωση της περιόδου 2016-17 άρχισε από το… καλοκαίρι με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να κατρακυλήσει μέχρι και τη 10η θέση! Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του ’17, ο απολογισμός ήταν εξαιρετικός με εξαίρεση την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (0-1 στις 7 Ιανουαρίου) και τις ισοπαλίες με την ΑΕΛ (εκτός έδρας 0-0) και την Ομόνοια (εντός έδρας 2-2).

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Πήρε εφτά στους 15 βαθμούς στα δίχως ανάσα ματς

Την τελευταία τριετία, οι ελπίδες των οπαδών της Ανόρθωσης για κάτι καλό αναθερμάνθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο 2017-18, όταν ανέβηκε στην πρώτη θέση στη 16η αγωνιστική. Στη 17η ηττήθηκε (εντός έδρας 0-3) από τον ΑΠΟΕΛ στις 20 Δεκεμβρίου 2016 για να ακολουθήσουν εντός Ιανουαρίου εκτός έδρας ισοπαλίες με τη Δόξα (0-0), τον Απόλλωνα (1-1) και την Αγία Νάπα (1-1) για το Κύπελλο. Με την εντός έδρας ήττα από την Ομόνοια στις 7 Φεβρουαρίου 2018, η «Κυρία» έπεσε στην 4η θέση!

Κλασικό παράδειγμα της «κατάρας» του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου είναι και το 2019. Μόνο που πέρυσι τέτοια εποχή, η κατάσταση είχε ξεφύγει λόγω και του σκανδάλου Φράνσις Ουζόχο που προκάλεσε επιπρόσθετα δεινά στην «Κυρία». Με το καλημέρα του 2019 ήρθε η εντός έδρας ισοπαλία με την Αλκή (0-0), για να ακολουθήσουν δύο σερί ήττες από τον ΑΠΟΕΛ για το Πρωτάθλημα (0-4) και από το Παραλίμνι για το κύπελλο (2-3) που στο τέλος έφερε και τον αποκλεισμό. Προσθέστε ήττα (0-3) από την ΑΕΚ στην Αρένα, επίσης ήττα με «τριάρα» από τον Απόλλωνα 0-3 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κι έδεσε το «γλυκό» που σε συνδυασμό με την αφαίρεση 9 βαθμών από την υπόθεση Ουζόχο, την οδήγησαν στο γκρουπ του υποβιβασμού!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ