aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Γουίλμπεκιν... φρέναρε την Εφές!

Ο Γουίλμπεκιν… φρέναρε την Εφές!

Αυτή η Μακάμπι, πάει για μεγάλα πράγματα!

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου «πάτησε» την Εφές στο Τελ Αβίβ και με το 77-75 που επικράτησε, ανέβασε το ρεκόρ της στο 19-8 όντας μόνη τέταρτη στην βαθμολογία. Παράλληλα, σταμάτησε το σερί έντεκα νικών της Αναντολού Εφές, που είχε να χάσει από τις 20 Δεκεμβρίου (σσ. στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ).

Στους 21 πόντους σταμάτησε ο Σκότι Γουίλμπεκιν, που είχε 2/2 βολές στο φινάλε και έγιρε την πλάστιγγα υπέρ της Μακάμπι, με τον Σέιν Λάρκιν -που αγωνίστηκε ξανά μετά τον τραυματισμό του- να αστοχεί στο τελευταίο σουτ του αγώνα.

Το ματς

Φανταστικό πρώτο δεκάλεπτο από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, έχοντας τους Χάντερ και Γουίλμπεκιν και Ζούσμαν σε εξαιρετική κατάσταση. Παράλληλα, η Μακάμπι είχε… πνίξει και είχε περιορίσει τα ατού της Εφές με την άμυνά της, κρατώντας την μόλις στους έντεκα πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (21-11). Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα αντιστράφηκαν και η ομάδα του Αταμάν μπήκε με το πόδι στο.. γκάζι! Με επιθετικό πλουραλισμό και επιβάλλοντας τον φρενήρη ρυθμό της, η Εφές όχι απλά γύρισε το σκορ αλλά πήγε στο ημίχρονο και με προβάδισμα έξι πόντων (36-42).

Ματσάρα και στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι, με την Εφές να διατηρεί μια διαφορά πέντε ή έξι πόντων αλλά να μην μπορεί να την διευρύνει. Και από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου κι έπειτα, οι γηπεδούχοι άρχισαν να κλείνουν την κάνουλα και να ρίχνουν την διαφορά στο καλάθι (57-59). Ο Γουίλμπεκιν έφερε το ματς στα ίσα με την έναρξη (61-61) του τέταρτου δεκαλέπτου αλλά ένα σερί 8-0 έδειξε να γέρνει την… πλάστιγγα υπέρ της Εφές (61-69). Άβντιγια και Καλοϊάρο πήραν πάνω τους το σκοράρισμα, το ματς πήγαινε πόντο πόντο και με το σκορ στο 75-71, ο Μίτσιτς ισοφάρισε με τρίποντο και φάουλ από τα 8,5 μέτρα. Το φάουλ πάνω στο Γουίλμπεκιν και οι δύο εύστοχες βολές του, διαμόρφωσαν το 77-75 υπέρ της Μακάμπι που έμεινε μέχρι το φινάλε αφού το τρίποντο του Λάρκιν στην εκπνοή βρήκε ταμπλό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ