aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Γκουαρδιόλα εκθειάζει το «Άνφιλντ»: «Δέχεσαι γκολ και νομίζεις ότι... θα έρθουν άλλα 4»!

Ο Γκουαρδιόλα εκθειάζει το «Άνφιλντ»: «Δέχεσαι γκολ και νομίζεις ότι… θα έρθουν άλλα 4»!

Αυτό που συμβαίνει στο «Άνφιλντ», είναι ανεξήγητο. Το έχει βιώσει πολύ καλά ο Πεπ Γκουαρδιόλα τα τελευταία χρόνια, το αντιλήφθηκε και η Μπαρτσελόνα με τον χειρότερο, για εκείνη, τρόπο, στα ημιτελικά του Champions League. Ο Καταλανός κόουτς, έδειξε πως πλέον όλοι ξέρουν ότι στην έδρα της Λίβερπουλ, παίζει μπάλα… κάτι ανώτερο, αποφασίζοντας για την έκβαση των αγώνων.

Ο κόουτς της Μάντσεστερ Σίτι, γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος της Λίβερπουλ, την ιστορία και τη δυναμική του «Άνφιλντ», το αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η άμεση ανταγωνίστρια της δικής του ομάδας για τον τίτλο της Premier League και ξέρει πολύ καλά να σέβεται και να θαυμάζει καταστάσεις όπως αυτή που διαμορφώνεται στο γήπεδο των «κόκκινων».

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για το… πάθημα της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του περασμένου Champions League, όταν όλοι πίστεψαν πως το 3-0 των «μπλαουγκράνα» από το πρώτο ματς της Βαρκελώνης είχε… αποκλείσει τη Λίβερπουλ, ο Γκουαρδιόλα ανέφερε:

«Εκεί συμβαίνει κάτι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, σε κανένα γήπεδο. Όταν πετυχαίνει γκολ η Λίβερπουλ, αυτομάτως αισθάνεσαι ότι στα επόμενα πέντε λεπτά θα έχεις δεχθεί άλλα τέσσερα τέρματα. Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση που βρέθηκε η Μπαρτσελόνα και το έχουμε βιώσει αυτό».

Μάλιστα, ο Καταλανός προπονητής θυμήθηκε την πρώτη από τις δύο «μάχες» της Σίτι με τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για τη σεζόν 2017-2018, όταν το σύνολο του Κλοπ είχε… σμπαραλιάσει τους «πολίτες» στο πρώτο ημίχρονο. «Με εμένα γελούσαν όταν χάναμε 3-0 έπειτα από τα πρώτα 15-20 λεπτά στα προημιτελικά του Champions League… Είναι αλήθεια ότι το μότο “This is Anfield”, δεν είναι μάρκετινγκ ή οτιδήποτε. Είναι κάτι πολύ πιο βαθύ…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ