aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ γκολτζής που έφυγε κρυφά χωρίς να υπογράψει στην ΑΕΚ: «Υπέφερε στην Κύπρο, τον ξεγέλασαν»

Ο γκολτζής που έφυγε κρυφά χωρίς να υπογράψει στην ΑΕΚ: «Υπέφερε στην Κύπρο, τον ξεγέλασαν»

Ο Αργεντινός προπονητής Χοσέ Μπασουάλδο, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ADN» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Χιλιανό επιθετικό Εστεμπάν Παρέδες, ο οποίος το 2007 είχε έρθει στην Κύπρο για να αγωνιστεί στην ΑΕΚ. «Υπέφερε στην Κύπρο, πήγε εκεί και τον ξεγέλασαν», είπε ο έμπειρος προπονητής χωρίς να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες.

Γι’ αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, ας υπενθυμίσουμε τα γεγονότα. Ο Περέδες τότε ανήκε στην Σαντιάγκο Μόρνινγκ και αγωνιζόταν στην Κομπρελόα ως δανεικός με τη Μόρνινγκ να εξασφαλίζει την άνοδο στην Α’ κατηγορία. Ο Χιλιανός επιθετικός ήθελε να ζήσει το ευρωπαϊκό όνειρο και ταξίδεψε στην Κύπρο χωρίς την έγκριση του συλλόγου που ανήκε, για να υπογράψει στην ΑΕΚ, με την οποία μάλιστα είχε αρχίσει προπονήσεις. Φαίνεται πως τα κόλπα των μάνατζερ που του υποσχέθηκαν τη μετεγγραφή δεν έπιασαν, τα εμπόδια δεν ξεπεράστηκαν και ο παίκτης έφυγε χωρίς να βάλει υπογραφή, καθώς η ομάδα του δεν ήθελε έστειλε ποτέ το πιστοποιητικό εγγραφής του στην ΚΟΠ.

Μάλιστα, ο ίδιος ο παίκτης τότε δήλωνε για το ναυάγιο της μετεγγραφής του στη λαρνακιώτικη ομάδα: «Αυτό που συνέβη είναι ότι έφυγα δίχως να πω το παραμικρό στους ιθύνοντες της Σαντιάγκο Μόρνινγκ. Στην καλύτερη περίπτωση δεν ήμουν ξεκάθαρος και πέρασα 20 μέρες διαπραγματεύσεων με την ΑΕΚ. Ήλπιζα ότι θα έφτανε η κάρτα μου, αλλά δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Ο Μιγκέλ Νασούρ (σ.σ. πρόεδρος του συλλόγου της Χιλής) ήταν πολύ θυμωμένος, διότι πριν την αναχώρησή μου είχαμε συνάντηση, στην οποία του είχα πει ότι θα μείνω, αλλά μετά την έκανα δίχως ενημέρωση. Το πρόβλημα ήταν πως ο πρόεδρος δεν ήθελε να στείλει την κάρτα ελευθέρας μου και οι Κύπριοι άρχισαν να εκνευρίζονται. Γι’ αυτό και υποχρεώθηκα να επιστρέψω στα κρυφά. Άφησα εκεί τη βαλίτσα μου, με το PlayStation και τα πάντα μέσα».

Για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι ο Χιλιανός επιθετικός από τότε μέχρι και σήμερα είχε δείξει εξαιρετικά δείγματα του ταλέντου του και η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τον ίδιο. Παίζοντας στην Κόλο Κόλο της πατρίδας του έχει σκοράρει 144 γκολ σε 223 συμμετοχές. Είναι διεθνής με παραστάσεις στο Μουντιάλ και μετρά 12 γκολ σε 42 συμμετοχής με το εθνόσημο. Αν και είναι στα 40 του χρόνια συνεχίζει να αγωνίζεται και να «πυροβολεί» τα αντίπαλα δίχτυα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ