aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ γιός του Χένρικ Λάρσον, αντικαταστάτης του «λαβωμένου» Ιμπραΐμοβιτς στην Εθνική Σουηδίας στην τελική φάση

Ο γιός του Χένρικ Λάρσον, αντικαταστάτης του «λαβωμένου» Ιμπραΐμοβιτς στην Εθνική Σουηδίας στην τελική φάση

Ο Τζόρνταν Λάρσον, γιός του θρυλικού σκόρερ Χένρικ Λάρσον, θα είναι ο αντικαταστάτης του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην αποστολή της Εθνικής Σουηδίας για την τελική φάση του Euro2020, όπως γνωστοποίησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της σκανδιναβικής ομάδας, Γιάνε Άντερσον, ανακοινώνοντας τους 26 παίκτες που θα πάρει μαζί του.

Ο 23χρονος Τζόρνταν, κατέγραψε φέτος 15 γκολ και 5 ασίστ σε 30 αγώνες με τη φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας στη ρωσική Λίγκα και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ιμπραΐμοβιτς στο γόνατο, βρήκε θέση στην αποστολή του Euro.

Ο Λάρσον δεν βρισκόταν στις επιλογές του Άντερσον τον περασμένο Μάρτιο, με τον ομοσπονδιακό να εξηγεί τους λόγους, μετά τις κλήσεις. «Δεν ήταν μαζί μας τον Μάρτιο γιατί δεν πίστευα ότι ήταν σε καλή κατάσταση εκείνη την περίοδο. Είχα τέσσερις επιθετικούς και τώρα που έμεινε αναγκαστικά εκτός ο Ζλάταν, επέλεξα να φέρω ξανά στην ομάδα τον Τζόρνταν».

Η Σουηδία θα αντιμετωπίσει στον 5ο όμιλο την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Πολωνία σε ένα πολύ αμφίρροπο γκρουπ, με τον Άντερσον να εντάσσει στις επιλογές του ένα μείγμα νέων ταλέντων όπως ο 21χρονος Αλεξάντερ Ίσακ που σημείωσε 16 γκολ στη La Liga αυτή τη σεζόν με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και πιο έμπειρων όπως ο 36χρονος αρχηγός Αντρέας Γκράνκβιστ και ο 34χρονος πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ.

«Νομίζω ότι έχουμε μια ισχυρή ομάδα, που συνειδητοποιεί τι πρέπει να κάνει για να πετύχει. Πώς πρέπει να είμαστε ο ένας με τον άλλον, αλλά και μια ομάδα που έχει δημιουργήσει νεότερους παίκτες, οι οποίοι πήραν μεγαλύτερους ρόλους στην Ευρώπη στις ομάδες τους» τόνισε αμέσως μετά τις κλήσεις ο Σεμπάστιαν Λάρσον, που είναι πλέον απ’ τις «παλιοσειρές» της Εθνικής Σουηδίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ