aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Γιαννιώτας, ο Σωφρόνης και ο Απόλλων που ήρθε για να μείνει

Ο Γιαννιώτας, ο Σωφρόνης και ο Απόλλων που ήρθε για να μείνει

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

«Απόλλων θρύλος πρωτάθλημα», αυτό το σύνθημα μπορεί να ξανακουστεί από ψες το βράδυ στο Τσίρειο, καθώς οι κυανόλευκοι της Λεμεσού κέρδισαν (2-0), έσπασαν το αήττητο της πρωτοπόρου Ανόρθωσης, έδωσαν χαμόγελο στο κόσμο τους και φώναξαν «παρών» στο παιχνίδι του τίτλου.

Το ποδόσφαιρο που ονειρεύεται ο κάθε Απολλωνίστας επέστρεψε. Η ομάδα που μεγαλούργησε επί Σωφρόνη Αυγουστή έκανε… μία χαψιά την Ανόρθωση και με την απόδοση της δείχνει ότι ήρθε για να μείνει.

Δεν είναι λίγο εκεί που σε έχουν ξεγραμμένο, να κερδίζεις σχεδόν του πάντες, να σπάζεις το αήττητο της εξαιρετικής Ανόρθωσης με καθαρό σκορ και να δηλώνεις ξανά πως ήρθα εδώ για να μείνω. Κι’ όλα αυτά  με χίλια δύο προβλήματα και… μίση ομάδα. Γκακπέ, Γιούστε, Ρομπέρζ, Ενσούε ήταν παροπλισμένοι, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα «χάθηκαν» και οι Κυριάκου και Αγκίρε, οι οποίοι αντιμετώπισαν νέα προβλήματα τραυματισμών.

Κακά τα ψέματα όμως, η παρουσία του Γιαννιώτα είναι βαρόμετρο σ’ αυτό τον Απόλλωνα. Μπορεί ο Αυγουστή να έχει πολλά όπλα στα χέρια του, αλλά ποδοσφαιριστή με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του Γιαννιώτα δεν έχει. Γρήγορος, ευέλικτος και θρασύς (όπως μας έχει συνηθίσει) ο Ελλαδίτης άσος δείχνει ότι πατάει καλά μετά τον τραυματισμό του και είναι ικανός να κουβαλήσει από το χέρι τον Απόλλωνα.

Ο 26χρονος εξτρέμ μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή (46’ Πίττας) και έδωσε τη… σπίθα που χρειαζόταν η ομάδα του Αυγουστή για να κερδίσει το παιχνίδι. Δεν ήταν μόνο η κούρσα 30 μέτρων και η ασίστ που έδωσε στον Παπουλή (πρώτο γκολ του Απόλλωνα), αλλά ο Ελλαδίτης έκανε άνω κάτω ουκ ολίγες φορές την άμυνα της «Κυρίας».

Με την ψυχολογία στα ύψη και τον Γιαννιώτα σε μεγάλα κέφια ο Απόλλων βαδίζει σε μονοπάτια που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, δηλαδή σ’ αυτά του πρωταθλητισμού…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ