aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ «επόμενος Μπέιλ» ανακοινώθηκε από ομάδα της Ισλανδίας (vid)

Ο «επόμενος Μπέιλ» ανακοινώθηκε από ομάδα της Ισλανδίας (vid)

Από τα δοκιμαστικά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το deal που χάλασε ανεξήγητα, στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας και πλέον στην ισλανδική Στιάρναν. Η καριέρα του Όσκαρ Μποργκ, του «επόμενου Γκάρεθ Μπείλ», είναι περίεργη και αναζητά την επανεκκίνηση.

Η Στιάρναν Ρέικιαβικ, ένας σύλλογος γνωστός για τους περίεργους πανηγυρισμούς στα γκολ αλλά και την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή πορεία του το καλοκαίρι του 2014, ανακοίνωσε την απόκτηση του Όσκαρ Μποργκ. Ο 23χρονος αριστερός μπακ μοιάζει με… αστέρι για την μικρή ισλανδική ομάδα, όμως η καριέρα του, παρότι προβλεπόταν λαμπρή, εν τέλει πήρε την κατιούσα…

Σε ηλικία 16 ετών, λόγω θέσης, ως αριστερός μπακ, αλλά και στυλ παιχνιδιού, ο Όσκαρ Μποργκ χαρακτηρίστηκε «ο επόμενος Γκάρεθ Μπέιλ», τότε αγωνιζόμενος στην Κ18 της Γουέστ Χαμ.

Σε εκείνη τη φάση της καριέρας του, τον εντόπισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ζήτησε να τον δοκιμάσει, σε ένα τουρνουά στο οποίο θα αγωνίζονταν τα τμήματα της. Ο Μποργκ έλαμψε πλάι στους Ράσφορντ και ΜακΤόμινεϊ και, όπως αποκάλυψε μεταγενέστερα, οι άνθρωποι των «κόκκινων διαβόλων» του είπαν ότι δεν θα τον άφηναν να φύγει πριν υπογράψει στο σύλλογο τους.

Για ανεξήγητο λόγο, το deal εν τέλει δεν προχώρησε, ο Μποργκ έγινε επαγγελματίας λίγο αργότερα στην Άστον Βίλα, αγωνιζόμενος στην Κ23 των «Χωριατών», πριν τραυματιστεί και η καριέρα του πάρει την… κάτω βόλτα.

Ο «επόμενος Μπέιλ» είχε μείνει χωρίς σύλλογο και βρέθηκε στην Μπρέιντρι Τάουν στη National League και έπειτα στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, φορώντας τη φανέλα της Αρίνας.

Την άνοιξη του 2021, όμως, τον περιμένει μια νέα πρόκληση: το ισλανδικό πρωτάθλημα. Ο Όσκαρ Μποργκ επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία, αλλά ενός πρωταθλήματος ιδιαίτερα χαμηλής δυναμικής και δημοφιλίας. Στόχος του να δείξει ότι είναι για περισσότερα πράγματα και να ακολουθήσει τον δρόμο που συνήθως παίρνουν όλοι όσοι ξεχωρίζουν στο ισλανδικό πρωτάθλημα, δηλαδή μια μεταγραφή σε ένα από τα αντίστοιχα σκανδιναβικά.

Η Στιάρναν, πάντως, ανακοίνωσε με μεγάλη προσμονή και χαρά την απόκτηση του Μποργκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ