aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Εμανουέλ σφίγγει τα λουριά στην άμυνα

Ο Εμανουέλ σφίγγει τα λουριά στην άμυνα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν χωρεί αμφιβολία πως επιθετικά ο Απόλλων, έχει τις δυνατότητες να σκοράρει, με τους επιθετικούς που διαθέτει (Γκιέ  Γκιέ, Μάγκλιτσα, Παπουλής, Ντα Σίλβα, Πίεχ, Μπεντόγια). Έφθασε ήδη τα 20 γκολ σε δέκα αγώνες, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός. Η επιθετική παραγωγικότητα, πάει λοιπόν καλά, αλλά δεν φθάνει. Επιβάλλεται και οι άλλες γραμμές να δουλέψουν με την ίδια αποτελεσματικότητα. 

Εκεί, όπου οι κυανόλευκοι παρουσιάζουν αδυναμίες και στοιχίζουν, είναι στον ανασταλτικό μηχανισμό. Πρόκειται για τομέα, που έχει στοιχίσει πολύ στον Απόλλωνα. Ακόμη και την περασμένη Κυριακή, στο ματς με τον Εθνικό, θα μπορούσε να δεχόταν και τρίτο γκολ, αν ο Βάλε δεν πραγματοποιούσε την απόκρουση του αγώνα στο 49’.

Σ’ αυτόν τον τομέα, στον αμυντικό και ανασταλτικό μηχανισμό δηλαδή, δουλεύει ο Πέδρο Εμανουέλ για να φτάσει η ομάδα του στα επίπεδα που δεν θα δέχεται εύκολα τέρμα και να μην τρέχει να σώσει την κατάσταση, όπως συνέβη στον τελευταίο αγώνα.

Το γεγονός ότι δεν έχει επέλθει ακόμη η απαιτούμενη σταθερότητα, ίσως να οφείλεται στο ότι άλλαξαν πολλά πρόσωπα στα άκρα της άμυνας. Εκεί έχουν αγωνιστεί οι Στυλιανού, Λόπες, Βασιλείου, Γκόμες, Παραΐμπα. Βασικοί στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ρομπέρζ και Βινίσιους, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι, μετά από αρκετό διάστημα αγωνίστηκε από την αρχή ο Αγγελή. Σε οκτώ από τους 13 επίσημους αγώνες (10 στο πρωτάθλημα, δυο στην  Ευρώπη και στο παιχνίδι του Σούπερ Καπ) ο Απόλλων έχει δεχθεί γκολ.

Στην Ευρώπη δέχθηκε πέντε γκολ σε δύο παιχνίδια, που έφεραν και τον αποκλεισμό. Από τότε διαφάνηκε η έλλειψη συνοχής. Συνεχίστηκε στο πρωτάθλημα, όπου σε δέκα αγώνες έχει δεχθεί εννιά γκολ και είναι ένας από τους λόγους, που έχει σκαμπανεβάσματα και δεν έχει πλασαριστεί ακόμη στην πρώτη τριάδα.

Τα στατιστικά στην άμυνα είναι απογοητευτικά για μια ομάδα που έχει ψηλούς στόχους και ακριβώς εδώ είναι που εστιάζει την προσοχή του ο προπονητής του Απόλλωνα, στο να μην δέχεται εύκολα γκολ ο Απόλλων.

Ο Πέδρο Εμάνουελ καλείται να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, η οποία δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς, αλλά κυρίως τον τρόπο που υποχωρεί, όταν ο αντίπαλος έχει την κατοχή και επιτίθεται.

Ήδη, το πρωτάθλημα εισέρχεται σε νέα φάση με ντέρμπι και γενικά οι αγωνιστικές που ακολουθούν θα καθορίσουν πολλά. Και είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν παιχνίδια που οι νίκες και οι βαθμοί θα έλθουν μέσα και από την πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ