aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ «δορυφόρος» του ντέρμπι

Ο «δορυφόρος» του ντέρμπι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα. Μπορεί σε δύο παιχνίδια να μην κατάφεραν να κερδίσουν και το 2018 να μην τους έδωσε ακόμη τη χαρά της νίκης, όμως έχουν τις ευκαιρίες σε διάστημα πέντε ημερών να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στην κορυφή. Κερδίζοντας σήμερα στο «Στέλιος Κυριακίδης» την Πάφος FC φθάνουν στους 39 βαθμούς και θα βρεθούν στο -1 από τους δύο πρωτοπόρους, την Ανόρθωση και την ΑΕΚ. Με νίκη το απόγευμα, οι κυανόλευκοι κάνουν καινούργιο ξεκίνημα και πάνε στο ματς της Κυριακής με την Ανόρθωση με άλλον αέρα.

Δεν αμφιβάλλει κανείς πως οι κυανόλευκοι είναι σήμερα το ακλόνητο φαβορί. Και μόνο με έκπληξη μπορεί να αφήσουν βαθμούς στην Πάφο. Σοβαρότητα, καθαρό μυαλό και αποτελεσματικότητα είναι τα τρία στοιχεία που απαιτείται να καταθέσουν οι ποδοσφαιριστές, για να φθάσουν στο τρίποντο. Το σημερινό ματς είναι το πρώτο από τα τρία λιγότερα που έχει ο Απόλλων, από τις δύο ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις και μπορεί με λίγη προσοχή μέχρι το τέλος του μήνα, με βάση το πρόγραμμα που έχει, να βρεθεί ακόμα και στην πρώτη θέση. Αυτά είναι σενάρια που παίζουν στο μυαλό όλων στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, όμως ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του το μόνο που θέλουν να σκέφτονται προς το παρόν είναι πώς θα επιστρέψουν στη Λεμεσό απόψε με την ενδέκατη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Άλαν και Μαρτίνες (είχαν αποκτηθεί μετά τον ορισμό του αγώνα με την Πάφος FC), ενώ είναι αμφίβολοι οι Άλεφ και Παπουλής. Επιλογές όμως, υπάρχουν αρκετές. Ο Βάλε θα είναι κάτω από τα δοκάρια και οι Πέδρο, Σαντάνα στα άκρα της άμυνας, ενώ ο Γιούστε με τον Ρομπέρζ θα καλύψουν τις θέσεις των στόπερ. Ο Σατσέτι θα πάρει τη θέση του στη μεσαία γραμμή, μαζί με έναν από τους Σπόλιαριτς ή Μπεντόγια και τον Ντα Σίλβα, ενώ στην κορυφή θα είναι ο Μάγκλιτσα και στα φτερά ο Σελάγια με τον Γιάκολις. To σημερινό ματς θα προηγηθεί αυτού της Κυριακής με την Ανόρθωση, στο οποίο δεν υπολογίζεται ο Σατσέτι που συμπλήρωσε έξι κίτρινες κάρτες. Ο Άλεφ (αν είναι έτοιμος) πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής σήμερα, για να είναι έτοιμος στο ντέρμπι που ακολουθεί και το οποίο θα έχει και πιο υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Ο Σωφρόνης τούς εμπιστεύεται απόλυτα

Στο παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα, ο Απόλλων ήταν άτυχος και άστοχος, όμως παρουσιάστηκε και το φαινόμενο της μέτριας απόδοσης κάποιων επιθετικών. Ο Σελάγια, ο Σκέμπρι και ο Γιάκολις ήσαν πολύ πίσω σε δράση και ουσία στο παιχνίδι τους. Έχουν φυσικά το δικαίωμα κάμψης στην απόδοσή τους και ήδη ο Σωφρόνης Αυγουστή μίλησε μαζί τους, τονίζοντάς τους πως τους εμπιστεύεται απόλυτα και περιμένει πως στη συνέχεια θα βρουν τον καλό εαυτό τους. Πρόκειται για μονάδες που αποτελούν βαρόμετρο για την απόδοση του Απόλλωνα. Ο Ιανουάριος είναι σημαντικός μήνας, αλλά δεν ξεχνά κανείς πως οι πιο πάνω παίκτες βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική δράση από τον περασμένο Ιούλιο. Και είναι φυσιολογικό να περνούν μια αγωνιστική μετάπτωση. Το θέμα όμως είναι να την προσπεράσουν όσο πιο σύντομα γίνεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ