aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Χειμώνας μελαγχολεί την ΑΕΚ

Ο Χειμώνας μελαγχολεί την ΑΕΚ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Με την ΑΕΚ να είναι στο -8 από την κορυφή και να έχει μπροστά της τρεις ομάδες είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή της και να καταφέρει να καλύψει μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος. Πώς δημιουργήθηκε όμως αυτό το χαμένο έδαφος; Πότε η ΑΕΚ παρουσιάζει τόσο μεγάλη κάμψη στην απόδοση της που στοιχίζει σημαντικούς βαθμούς;

Ρίχνοντας μία ματιά στα στατιστικά, η ομάδα της Λάρνακας τα τελευταία χρόνια αφήνει πολλούς βαθμούς στους δυο πρώτους μήνες κάθε νέας χρονιάς. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος την έχουν «πληγώσει» αρκετά τα τελευταία χρόνια και της στερούν τη δυνατότητα να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις τον τίτλο.

Πάμε να δούμε τι έκανε λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια η ΑΕΚ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στο πρωτάθλημα. Τη σεζόν 2013-14 σε εννέα ματς είχε τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, κερδίζοντας μόλις 12 από τους 27 διεκδικήσιμους βαθμούς. Άφησε ανέλπιστους βαθμούς κόντρα σε Νέα Σαλαμίνα (0-2), Άρη (2-2) και Ερμή (1-2). Την σεζόν 2014-15 σε οκτώ ματς μέτρησε τέσσερις νίκες, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες.

Άφησε βαθμούς κυρίως με Οθέλλο (2-2) και Νέα Σαλαμίνα (0-0). Την επόμενη σεζόν (2015-16) σε εννέα ματς μέτρησε έξι νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, καταγράφοντας την καλύτερη συγκομιδή της στην περίοδο που εξετάζεται.Πάντως και πάλι άφησε βαθμούς κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα (0-0).

Πέρσι σε εννέα ματς είχε τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Πιο «χτυπητές» απώλειες οι ισοπαλίες με Άρη και ΑΕΖ. Φέτος σε οκτώ ματς η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες και τρεις ήττες. Πήρε 15 από τους 24 βαθμούς που διεκδίκησε ενώ εκκρεμεί ο αγώνας κόντρα στην Πάφο. Τα στατιστικά δείχνουν ότι χάνει πέραν των δυο ματς σε αυτό το διάστημα, ενώ αφήνει βαθμούς και με αρκετές ισοπαλίες. Βαθμοί που στο τέλος στοιχίζουν μιας και η ομάδα μένει πίσω και δυσκολεύεται να καλύψει το χαμένο έδαφος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ