aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Χάμπος έκλεισε «εκατοστάρι» και πάει γι’ άλλα

Ο Χάμπος έκλεισε «εκατοστάρι» και πάει γι’ άλλα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Χάμπος Κυριάκου συμπλήρωσε στο παιχνίδι με τη Δόξα 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Απόλλωνα σε αγώνες πρωταθλήματος. Στα 24 του χρόνια είναι ήδη καταξιωμένος και γράφει τη δική του πορεία στον σύλλογο της Λεμεσού. Έχει πολλά χρόνια μπροστά του και μπορεί να γίνει με διαφορά ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές. 

Πρωτοαγωνίστηκε στον Απόλλωνα την περίοδο 2011-12 και την επόμενη χρονιά κατέκτησε το κύπελλο. Έκτοτε ήταν βασικός, με εξαίρεση την περίοδο 2017-18 που είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Εστορίλ. Στην Πορτογαλία έγραψε 19 συμμετοχές για να επιστρέψει στον Απόλλωνα και στις 30 Αυγούστου του 2018 με δικό του γκολ η ομάδα του νίκησε 1-0 τη Βασιλεία και προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αν και είχε δύο σοβαρούς τραυματισμούς (και στα δύο γόνατα) κατάφερε να τους ξεπεράσει και να γίνει βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του. Ο Χάμπος Κυριάκου είναι ο κλασικός μέσος που μπορεί να παίξει καλά τον ρόλο του «τζόκερ», να ανακόψει και να κατεβάσει την μπάλα για την ομάδα του, αλλά και να αγωνιστεί στην άμυνα, αν οι ανάγκες της ομάδας του το απαιτούν.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή ποντάρει πολλά στην απόδοση του Κύπριου διεθνή και τον θεωρεί βασικό γρανάζι στην προσπάθεια της ομάδας του να πλησιάσει τους πρωτοπόρους. Είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο Απόλλων στο θέμα των Κύπριων ποδοσφαιριστών. Βασικός και αναντικατάστατος, δεν βγαίνει με τίποτε από την ενδεκάδα της ομάδας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ