aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Μπάρκλεϊ «έκλεψε» την Γιουνάιτεντ (vid)

Ο Μπάρκλεϊ «έκλεψε» την Γιουνάιτεντ (vid)

Είναι οι αιώνιοι αντίπαλοι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ. Οι δύο τους συναγωνίζονται για το ποιος έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία. Να, λοιπόν που οι «κόκκινοι διάβολοι» έδωσαν την  χείρα βοηθείας, ώστε η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να εδραιωθεί στην κορυφή της Premier League και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την θέση της στην προσπάθεια να επανέλθει στην κορυφή.

Το φετινό αήττητο της Τσέλσι στο πρωτάθλημα έμοιαζε να αποτελεί παρελθόν με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Για 55 λεπτά, ο Κέπα Αριθμπαλάγα αποτελούσε απλό θεατή στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η περιοχή των μπλε έμοιαζε με ναρκοπέδιο, οι παίκτες του Μουρίνιο δεν την πλησίαζαν ούτε με πυξίδα.

Κι όμως ο Πορτογάλος παραλίγο να οργανώσει το τέλειο ριφιφί. Παρότι, οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με όμορφη κεφαλιά του Ρούντιγκερ (21’), παρότι έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα την αναμέτρηση, κι όμως την πάτησαν, εκεί που δεν το περίμεναν.

Ξαφνικά, λες και πατήθηκε ένα αόρατο κουμπί, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταμορφώθηκε, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε και έβγαλε στην φόρα όλες τις αμυντικές αδυναμίες της Τσέλσι.

Ο ξεχασμένος Αντονί Μαρσιάλ σκόραρε δύο φορές εν ριπή οφθαλμού (55’, 72’) και οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειχναν έτοιμοι για απόδραση από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με την σημαντικότερη νίκη της σεζόν, που θα πανηγυριζόταν και στο Λίβερπουλ.

Ωστόσο, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπάρκλεϊ πήρε το ριμπάουντ μετά από κεφαλιά του Ζιρού στο δοκάρι και με κοντινό πλασέ (2-2) κατέστρεψε το μεσημέρι του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είχε ήδη αρχίσει να κατευθύνεται προς τα αποδυτήρια, πιστεύοντας ότι έχει κερδίσει την παρτίδα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ