aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Μπακαμπού έστειλε τη Βιγιαρεάλ στους «32»

Ο Μπακαμπού έστειλε τη Βιγιαρεάλ στους «32»

Η Βιγιαρεάλ νίκησε 3-2 την Αστάνα στο Καζακστάν για την πέμπτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Europa League και προκρίθηκε μαθηματικά στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας στην αγωνία τους πρώην Σοβιετικούς. Ο Καμπανάνγκα έκανε το 1-0, ισοφάρισε ο Ράμπα και ο Μπακαμπού στο 65΄ και 83’ έδωσε τη νίκη-πρόκριση στο «κίτρινο υποβρύχιο».

Η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε πιο δυνατά και έχασε κάποιες ευκαιρίες, όμως έμενε εκτεθειμένη στις αντεπιθέσεις των Καζάκων. Έτσι, στο 22’ ο Καμπανάνγκα με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την Αστάνα. Οι Φορνάλς και Μπάκα απάντησαν με ευκαιρίες για το «κίτρινο υποβρύχιο» και τον Ερικ να αντιδρά σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις για τους γηπεδούχος. Τελικά, στο 39’ ο Μπάκα έδωσε στον Ράμπα δεξιά μέσα στην περιοχή και αυτός με σουτ ισοφάρισε.

Η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε το ίδιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απειλούσε την εστία της Αστάνα, χωρίς να χάνουν κάποια σημαντική ευκαιρία. Όμως, στο 65’ ο Μπακαμπού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή από μπαλιά του Σανσόνε και με πλασέ έκλανε το 1-2, σκορ που έδινε την πρόκριση για τους «32» στους Λεβαντίνους. Οι Καζάκοι βγήκαν μπροστά και έμεναν εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις των Ισπανών, με τον Μπακαμπού να χάνει μία σημαντική ευκαιρία στο 72’ να «καθαρίσει» την αναμέτρηση.

Όμως, ο ίδιος «πήρε το αίμα του πίσω» στο 83’, όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-3. Η απάντηση της Αστάνα ήρθε με το 2-3 στο 88΄, με το διαγώνιο πλασέ του Τουαμάσι μέσα από την περιοχή. Ο Καμπανάνγκα έχασε δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει και να χαλάσει το «πάρτι» πρόκρισης των Λεβαντίνων, που έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το 2-4, όμως τελικά πήραν την πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ