aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Άρνολντ εξήγησε πώς έπιασε στον ύπνο την Μπαρτσελόνα (vid)

Ο Άρνολντ εξήγησε πώς έπιασε στον ύπνο την Μπαρτσελόνα (vid)

Είναι ο παίκτης που μετράει ήδη 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, ωστόσο αυτή που συζητείται περισσότερο από όλες είναι εκείνη με την οποία ο Ντιβόκ Οριγκί έκανε το 4-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο 79ο λεπτό του δεύτερου ημιτελικού και χάρισε στην Λίβερπουλ την πρόκριση για τον 9ο τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην ιστορία της.

Και ο λόγος είναι φυσικά το ότι ο Άγγλος διεθνής δεξιός μπακ δεν ενήργησε ως 20χρονος αλλά ως παίκτης τουλάχιστον δέκα χρόνια μεγαλύτερος, λες και είχε γράψει εκατοντάδες ακόμα ευρωπαϊκά ματς στην πλάτη του με την κόκκινη φανέλα!

Την ώρα που ήταν έτοιμος να φύγει από το σημείο του κόρνερ και να αφήσει τον Σακίρι να το εκτελέσει, είδε τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να είναι απροετοίμαστοι και ανοργάνωτοι, έτσι γύρισε πίσω και έκανε την εκτέλεση σε χρόνο dt, φωνάζοντας αμέσως στον Οριγκί να υποδεχτεί τη μπάλα, για να ακολουθήσει το 4-0 και το ντελίριο στο «Άνφιλντ» για τη μεγαλειώδη ανατροπή-πρόκριση.

Ήταν άραγε κάποια κομπίνα δουλεμένη στην προπόνηση η συγκεριμένη φάση; Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ απάντησε αρνητικά: «Ήταν ενστικτώδης κίνηση, μία από τις στιγμές που βλέπεις μπροστά σου μία ευκαιρία. Ο Ντιβόκ Οριγκί ενήργησε άμεσα για να τελειώσει τη φάση. Του ήρθε πολύ γρήγορα η μπάλα αλλά είναι τοπ παίκτης», δήλωσε ο παίκτης, με τον Κλοπ από την πλευρά του να δηλώνει για τη φάση:

«Η Μπαρτσελόνα αμύνθηκε καλά στις προβλέψιμες φάσεις αλλά κάποιες στιγμές πρέπει να επιδιώκεις να είσαι απρόβλεπτος. Είδα τη μπάλα να πετάει προς την εστία, δεν είδα το κόρνερ, δεν είδα καν ποιος το εκτέλεσε».

Την ίδια ώρα, πλήθος ποδοσφαιριστών, εν ενεργεία και μη, αποθέωσαν τον Αλεξάντερ-Άρνολντ για την τεράστια ποδοσφαιρική οξυδέρκεια και αντίληψη που έδειξε στο 79ο λεπτό, με τον Ζοζέ Μουρίνιο από την πλευρά του να ασκεί έντονη κριτική στην αμυντική συμπεριφορά των παικτών της Μπαρτσελόνα.

«Το τέταρτο γκολ της Λίβερπουλ, αν το δεις σε ένα παιχνίδι με ομάδες Κ14 ή Κ15 , θα έλεγες ότι τα παιδιά δεν έχουν τη νοοτροπία για να παίξουν ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να το δικαιολογήσεις. Θα ήθελα να ακούσω από τον Βαλβέρδε να δώσει κάποια εξήγηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ