aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Άρνολντ είναι το μεγαλύτερο... Τρεντ της Λίβερπουλ

Ο Άρνολντ είναι το μεγαλύτερο… Τρεντ της Λίβερπουλ

Ότι είναι απίστευτα ταλαντούχος, το ξέρουμε. Ότι τρελαίνεται να παίζει για την κόκκινη φανέλα, φαίνεται. Ότι βλέπουμε την εκκόλαψη του νέου μεγάλου αρχηγού της Λίβερπουλ στο πρόσωπό του, ίσως το μάθουμε…sooner or later!

Χατ-τρικ στις ασίστ έκανε ο Αλεξάντερ Άρνολντ στη νίκη της Λίβερπουλ επί της Γουότφορντ με 5-0. Ο νεαρός Άγγλος διεθνής «σέρβιρε» τρία από τα πέντε γκολ με σέντρες… διαβήτη και απέδειξε πόσο καταλυτικός είναι στο επιθετικό παιχνίδι των «Ρεντς», υπενθυμίζοντας σε όλους πόσο μεγάλο «κεφάλαιο» είναι για την Λίβερπουλ. Πριν περίπου ενάμιση μήνα υπέγραψε νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα στο Μέρσεϋσαϊντ. Ο ταλαντούχος φουλ μπακ προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας, γεννημένος στο Λίβερπουλ και από τα έξι του χρόνια αποτελεί μέλος της.

Ο Άρνολντ άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε τη περσινή σεζόν λόγω του τραυματισμού του Κλάιν κι εξελίχθηκε γρήγορα στο βασικό δεξί μπακ της Λίβερπουλ. Ο Κλοπ, ο οποίος δεν έψαξε την λύση μίας πρόχειρης μεταγραφής και στράφηκε προς τις ακαδημίες, άρπαξε τον Άρνολντ, που μόλις είχε αρχίσει να κάνει θετικές εμφανίσεις με την Κ23 ως δεξιός μπακ ενώ η αρχική του θέση ως εκείνη τη στιγμή ήταν στο κέντρο, και τον έριξε στα βαθιά. Ο μικρός ανταποκρίθηκε άμεσα στην πίεση που φέρει η φανέλα του βασικού με ένα από τα σημαντικότερα γκολ της περσινής σεζόν στα Play-off του UEFA Champions League. Ένα πανέμορφο απευθείας φάουλ 27 μέτρα περίπου μακριά από την εστία, δείχνοντας την κλάση του εξ αρχής. Από τότε δεν έχει κοιτάξει πίσω, πραγματοποιώντας 70 εμφανίσεις με τη πρώτη ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις.

Στα αμυντικά του καθήκοντα δείχνει ακόμα ασταθής και με κάποιες αδυναμίες αλλά αυτό είναι λογικό αν αναλογιστεί κάποιος πως είναι μόλις 20 ετών. Από την άλλη, όπως έδειξε και με την Γουότφορντ, είναι ένα καθοριστικό κομμάτι στο επιθετικό «παζλ» του Κλοπ, κάτι που φάνηκε έντονα και με την απουσία του στα τελευταία παιχνίδια των κόκκινων. Ο Άρνολντ όμως είναι μια πολλά υποσχόμενη περίπτωση για τον οργανισμό της Λίβερπουλ. Κάτι πολύ παραπάνω από ένα καλό μπακ. Είναι παιδί της. Το να παίζει φορώντας τη «διάσημη κόκκινη φανέλα» είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται γι αυτόν, όπως έχει δηλώσει. Νέος Τζέραρντ σίγουρα δεν θα υπάρξει ποτέ. Με την καθοδήγηση όμως από προσωπικότητες όπως ο Φαν Ντάικ, ο Χέντερσον και ο Μίλνερ μπορεί να αποκτήσει τη σωστή νοοτροπία ώστε να γίνει ο επόμενος μεγάλος αρχηγός και να είναι το μεγαλύτερο Τρέντ της Λίβερπουλ κάθε βδομάδα για πολλά, πολλά χρόνια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ