aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Αράζ είπε το «ναι» στην Ανόρθωση!

Ο Αράζ είπε το «ναι» στην Ανόρθωση!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ο Αράζ Αμπντουλάγεφ έχει συμφωνήσει σε όλα με την Ανόρθωση και αναμένεται ότι πολύ σύντομα θα μπει στο αεροπλάνο με προορισμό τη Λάρνακα. Το τελευταίο «εμπόδιο» έχει να κάνει με το… χαρτί ελευθερίας του από την ομάδα στην οποία ανήκει, την Καμπάλα του Αζερμπαϊτζάν. Ο 25χρονος Αζέρος γουίνγκερ είναι σε… διάσταση με την Καμπάλα, εδώ και αρκετό καιρό. Ο ίδιος θέλει να φύγει, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι κι η Καμπάλα θέλει να τον αποδεσμεύσει. Με αυτά τα δεδομένα, στην «Κυρία» εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι δεν θα αργήσουν να τον ντύσουν στα κυανόλευκα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει αποδεχθεί τους όρους συνεργασίας του και πιέζει ο ίδιος να εξασφαλίσει την ελευθέρα του. Ο Αμπντουλάγεφ είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου στο Αζερμπαϊτζάν, αφού πιτσιρικάς ακόμη έκανε άλματα στην καριέρα του. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο νεαρότερος Αζέρος που αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα της χώρας. Μόλις 16 χρονών και 4 μηνών φόρεσε το εθνόσημο της ανδρικής ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 κόντρα στη Φινλανδία.

Πέτυχε και ένα καταπληκτικό γκολ στον αγώνα των Ελπίδων απέναντι στη Σκοτία και γυάλισε το μάτι του Ντέιβιντ Μόγιες που -τότε-έκανε κουμάντο στη Έβερτον. Οι Εφοπλιστές τον απέκτησαν ως μακροχρόνια επένδυση, με στόχο να τον ψήσουν για να είναι έτοιμος να παίξει στο Γκούντισον Παρκ. Κάτι πήγε λάθος στο… ψήσιμο και ο νεαρός Αράζ δεν κατάφερε να φορέσει ποτέ τη φανέλα της Έβερτον.

Γι’ αυτό και δινόταν δανεικός, συνήθως στην ομάδα του, τη Νέφτσι Μπακού και τον Ιανουάριο του 2012 στον Πανιώνιο. Στη Νέα Σμύρνη δεν ήταν άσχημος, ο Πανιώνιος τον ήθελε και για τη νέα σεζόν, αλλά η Έβερτον προτίμησε να τον στείλει και πάλι δανεικό στη Νέφτσι Μπακού στην οποία ήταν βασικός και αναντικατάστατος για τέσσερις σεζόν (112 συμμετοχές, 20 τέρματα), για ένα διάστημα ήταν και αρχηγός και ταυτόχρονα ήταν μόνιμο στέλεχος της εθνικής του Αζερμπαϊτζάν με την οποία μετρά 21 συμμετοχές και 5 τέρματα. Πριν από επτά μήνες, προτίμησε να αφήσει τη Νέφτσι που παράπαιε στο πρωτάθλημα για να πάει στην Καμπάλα.

Εκεί όμως δεν του έκατσε το κλίμα, δεν τα βρήκε με τον Ουκρανό προπονητή του (Γκριγκόρτσουκ), ο οποίος δεν τα έχει στα πλάνα του.Όταν ο Αζέρος μεσοεπιθετικός πέρασε από το μικροσκόπιο της «Κυρίας», κρίθηκε ότι είναι ο ιδανικός για μια θέση στα φτερά της επίθεσης, όπου μπορεί να υπάρχουν οι Παλάνγκα, Καλό και Ματθαίου, αλλά ήταν απαραίτητη άλλη μία ποιοτική προσθήκη. Είναι γρήγορος, δεινός ντριμπλέρ, έχει καλό σουτ με το αριστερό πόδι και ζυμωμένος στον πρωταθλητισμό.

Στα αθλητικά ρεπορτάζ του Τύπου της χώρας του αναφέρεται ότι παρακρατά λίγο την μπάλα, αλλά κανένας δεν αμφισβητεί ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή εξαιρετικά ταλαντούχο και προικισμένο. Ο ίδιος, πάντως, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θα ήθελε να παίξει στο εξωτερικό και όλα δείχνουν ότι η Κύπρος θα είναι ο επόμενος σταθμός του. Μέχρι χθες βράδυ, πάντως, δεν είχε καταφέρει να αποδεσμευτεί από την Καμπάλα. Μόλις τα καταφέρει θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο για τη Λάρνακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ