aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Απόλλων θέλει τον Γερμανό του

Ο Απόλλων θέλει τον Γερμανό του

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Οι υπογραφές έπεσαν, η ανακοίνωση εκδόθηκε και πλέον ο Απόλλων… περνά σε γερμανικά χέρια, με τον Νίκο Κίρζη να παραδίδει στον Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι το 2023. Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε τις προηγούμενες μέρες, ο νέος τεχνικός των κυανόλευκων κέρδισε τις εντυπώσεις και έπεισε τον πρόεδρο πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα για να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος. Ο Νίκος Κίρζης  από την πρώτη στιγμή είχε μείνει ικανοποιημένος από όσα άκουσε και ειδικά από την αγωνιστική φιλοσοφία του Γερμανού.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως υπέγραψε διετές συμβόλαιο και το δόθηκε παραλλήλως η ευκαιρία να διαμορφώσει ο ίδιος την προπονητική ομάδα. Έρχεται με δύο συμπατριώτες του, με παράλληλη συμμέτοχη κι ενός Κυπρίου δίπλα του. Η αλήθεια είναι πως ο Νίκος Κίρζης αναγκάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάμψει τις όποιες αμφιβολίες του Γερμανού τεχνικού, αλλά και για να τον πείσει να πει το πολυπόθητο «ναι».

Προφανώς ξέρει πως οι τίτλοι στον Απόλλωνα έρχονται με Γερμανούς τεχνικούς στον πάγκο! Τρία πρωταθλήματα έχει κατακτήσει, όλα με Γερμανό κόουτς.  O Aλεξάντερ Ζόρνιγκερ είναι ο πέμπτος κατά σειρά Γερμανός που αναλαμβάνει. Η αγάπη των φίλων της λεμεσιανής ομάδες για τη γερμανική σχολή ξεκίνησε από τον Ντίτελμ Φέρνερ, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που για πρώτη φορά οδήγησε τον Απόλλωνα στο νέκταρ της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο Φέρνερ ήταν στον πάγκο από το 1990 μέχρι και το 1995. Οι κυανόλευκοι κατέκτησαν 2 πρωταθλήματα (1090-91, 1994 – 95) και ένα κύπελλο (1991-92). Το τρίτο πρωτάθλημα το κατέκτησε εκ νέου με Γερμανό και δεν είναι άλλος από τον Μπερτ Στάνγκε. Οδήγησε τη λεμεσιανή ομάδα αήττητη στο τρόπαιο. Πέρασαν χωρίς όμως να πετύχουν κάτι οι Τόμας φον Χέιζεν και Χάγκεν Ρεκ.

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα και ο Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ θα «τρέξουν» για τη στελέχωση του ρόστερ. Υπάρχουν παίκτες που αποχώρησαν και θα καλυφθεί το κενό τους ενώ θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για αυτούς που διατηρούν συμβόλαιο, ωστόσο δεν είναι σίγουρη η παραμονή τους. Όλα αυτά τίθενται επί τάπητος, αξιολογούνται και σύντομα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το σκηνικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ