aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Αντωνιάδης και οι προεκτάσεις

Ο Αντωνιάδης και οι προεκτάσεις

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η μετεγγραφή που βρισκόταν εδώ και καιρό στα σκαριά ανακοινώθηκε χθες. Η ΑΕΚ απέκτησε τον Μάριο Αντωνιάδη για τα επόμενα δύο χρόνια, διατηρώντας δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη ένα. O Κύπριος αριστερός αμυντικός θα μεταβεί μεθαύριο στην Οπαλένιτσα για να πιάσει δουλειά, όπως και οι άλλοι κιτρινοπράσινοι διεθνείς.

Μετά από ένα χρόνο στον Πανιώνιο λοιπόν, επαναπατρίζεται και μάλιστα, για λογαριασμό μίας ανταγωνίστριας της πρώην ομάδας του, ΑΠΟΕΛ. Στους «πάνθηρες» της Νέας Σμύρνης, μέτρησε 12 συμμετοχές, δέκα στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο. Ο νεοαποκτηθείς οπισθοφύλακας είναι διεθνής με την Εθνική Ανδρών και έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρότερες Εθνικές. Κατά συνθήκη μπορεί να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας.

Τι σημαίνει, όμως, η απόκτησή του για την ΑΕΚ; Καταρχάς, ο Τσάβι Ρόκα παραμένει συνεπής στο πλάνο του, καθώς ενέταξε στην ομάδα της Λάρνακας άλλον έναν ποδοσφαιριστή του καταλόγου Β. Προηγήθηκε η απόκτηση του 21χρονου Κάρλες Σόρια και του Ονησίφορου Ρουσιά. Επιπροσθέτως, τον περασμένο Ιανουάριο εντάχθηκαν στο έμψυχο δυναμικό οι επίσης 21χρονοι Έλβιρ Μαλόκου και Έκτορ Χέφελ, καθώς και ο Νέστορας Μυτίδης.

Συν έξι ποδοσφαιριστές σε διάστημα λίγων μηνών δηλαδή, που δεν αφορούν στις θέσεις των 10 κοινοτικών και πέντε ξένων που περιλαμβάνει ο κατάλογος Α. Εμφανής λοιπόν η πρόθεση του Καταλανού τεχνικού διευθυντή να αυξήσει τις αξιόπιστες λύσεις, στις οποίες θα στηριχθεί ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ στη μακρά και απαιτητική σεζόν που ακολουθεί.

Η άλλη παράμετρος της απόκτησής του, αφορά στην ηλικία του. Πριν από ένα μήνα ακριβώς συμπλήρωσε 27 χρόνια ζωής (ημερομηνία γέννησης, 14/5/1990) και η ένταξή του στην ΑΕΚ δείχνει ότι συνεχίζεται η προσπάθειά για μείωση του μέσου όρου.

Το τρίτο σκέλος των προεκτάσεων της απόκτησης του Αντωνιάδη αφορά στη θέση που αγωνίζεται. Διότι με την προσθήκη του παρατηρείται συνωστισμός ακραίων μπακ, αφού στο ρόστερ συμπεριλαμβάνονται ακόμα οι Χαβιέ Γαρίδο, Χουάν Ορτίθ, Θωμάς Ιωάννου, Κωνσταντίνος Μιντίκκης και Κάρλες Σορία (κατάλογος Β), ενώ πλάγιος αμυντικός μπορεί να αγωνιστεί και το «πολυεργαλείο» Χουάν Τρουγιόλς.

Εφτά επιλογές για τη διαφύλαξη των μετόπισθεν από τα άκρα μόνο λίγες δεν είναι. Αυτό σημαίνει ότι αν αποφασιστεί η αποχώρηση ποδοσφαιριστή, είτε με ελευθέρα είτε με δανεισμό, δεν θα προκαλέσει έκπληξη η επιλογή κάποιου από τους πλάγιους αμυντικούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ