aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Ανδρέας Παντελή στον «Active» για τα «call girls» των Τούρκων στους διαιτητές

Ο Ανδρέας Παντελή στον «Active» για τα «call girls» των Τούρκων στους διαιτητές

Η 26η Ιουλίου θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία της Ανόρθωσης, καθώς 15 χρόνια πριν η ομάδα της Αμμοχώστου κέρδισε 3-1 την Τραπεζούντα στο ΓΣΠ και λίγες μέρες αργότερα μέσα σε εχθρικό κλίμα πετύχαινε την επική πρόκριση επί της τουρκικής ομάδας. Μία πρόκριση που ένωση τον κυπριακό ελληνισμό με οπαδούς όλων των κυπριακών ομάδων να βγαίνουν στους δρόμους και να πανηγυρίζουν ξέφρενα την ιστορική επιτυχία.

Κάτι που πολλοί θα ξέχασαν για την παραμονή εκείνου του ιστορικού αγώνα ήταν η προσπάθεια των Τούρκων να… δωροδοκήσουν τους διαιτητές της αναμέτρησης με call girls (αλλιώς συνοδοί πολυτελείας). Την ιστορία είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η συντακτική ομάδα του «Φίλαθλου», του αθλητικού ενθέτου του «Φιλελευθέρου» και προφανώς έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο ακριβοδίκαιο της διαιτησίας των αυστριακών με την ακύρωση του τέρματος των Τούρκων ως οφσάιντ στις καθυστερήσεις να καθορίζει και την πρόκριση.

Ο τότε πρόεδρος της Ανόρθωσης, Αντρέας Παντελή μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Αντιλαμβάνεστε ότι οι μέρες ήταν φορτισμένες τότε. Μας είχαν προειδοποιήσει να μην κυκλοφοράμε πολύ, να μην κυκλοφοράμε πολύ, να μην είμαστε εκδηλωτικοί. Όπως ήταν τεταμένη η ατμόσφαιρα ξαφνικά ήρθε μία πληροφορία από εσένα Ιάκωβε, ότι υπήρξε κάτι μη σωστό ή αν θέλετε κάτι ανέντιμο στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν οι διαιτητές», είπε αρχικά.

Με την άδεια σας να διευκρινίσουμε πως ήρθε στα γραφεία του Φιλελεύθερου από την ΚΟΠ που την έφερε ο Μιχάλης Γαβριηλίδης ότι κάτι σκαρώνουν οι Τούρκοι με συνοδούς  πολυτελείας στην υπηρεσία των διαιτητών. Θυμάμαι έντονα ότι εσείς μας λέγατε να μην γράψουμε τίποτα στην εφημερίδα. Και εμείς σας ακούσαμε, το είχαμε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα και έκανε τον γύρο της Ευρώπης. Αναμεταδόθηκε από το «Reuter»: «Εμείς είχαμε τον τρόπο να αντιδράσουμε. Είχε γίνει πρώτη είδηση παντού. Μας είχαν πάρει αρκετοί τηλέφωνο για να ενημερωθούν και μέσα σε αυτούς ήταν και ο παρατηρητής του αγώνα. Θυμάμαι ότι μας είπε ότι είναι ενήμεροι των πληροφοριών και θα συναντηθούν με τους διαιτητές για να τους επισημάνουν τις δυσκολίες του αγώνα για να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Και όντως οι διαιτητές πρέπει να πω ότι ήταν πάρα πολύ καλοί».

O πρώην πρόεδρος της ΚΟΠ και αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μάριος Λευκαρίτης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Κουτσοκούμνης ήταν δέκτες των πληροφοριών για τις προθέσεις των Τούρκων; «Ναι, είχε γίνει σάλος. Επικοινώνησαν μαζί μας και τους είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε τις κινήσεις που επιβάλλεται».

Στην ιστορία τι θα μείνει; Οι αποκρούσεις του Γιωργαλλίδη; Ότι κράτησε καλά η άμυνα; Ή το πρωτοσέλιδο στον Φιλελεύθερο με τις «λύκαινες»; Ή όλο μαζί έφεραν το έπος της Τραπεζούντας; «Όλα μαζί είχαν τη σημασία τους και ήταν ένα υπέροχο παζλ».

Για όλες αυτές τις καταγγελίες που έγιναν δεν σας είπαν τίποτα; Ή εσείς μέσα στην τρελή χαρά για την πρόκριση δεν ασχοληθήκατε με τα call girls και το περιστατικό; «Δεν υπήρχαν άλλες σκέψεις γιατί ήμασταν ικανοποιημένοι με την έκβαση του αποτελέσματος και από την απόδοση των διαιτητών. Δεν έδωσαν δικαίωμα για οτιδήποτε, δεν υπήρχε λόγος. Ο φανατισμός ήταν μεγάλος. Με όλο αυτό το μίσος ήταν καταπληκτικός το πως ένας άνθρωπος με τη σημαία ψηλά ήταν σαν να έλεγε ότι “αυτό που πρέπει αυτό θα κάνω”».

Είδατε αμέσως το υψωμένο σημαιάκι εσείς ή χάσατε και εσείς μερικά χρόνια από τη ζωή σας; «Ευτυχώς πρόλαβα να τον δω μετά από μερικά δευτερόλεπτα, γιατί αρχικά νόμισα ότι έγινε το κακό».

Αυτούσιο το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος»

«Τουρκική βόμβα στο Τσάμπιονς Λιγκ! Η διοίκηση της Ανόρθωσης προέβη χθες βράδυ σε διάβημα, που θα προκαλούσε σοκ στην ΟΥΕΦΑ και φυσικά θα προκαλέσει σοκ σε όλο το οικοδόμημα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και κυρίως της κορωνίδας του, το Τσάμπιονς Λιγκ. Το διάβημα-καταγγελία έγινε μετά από πληροφορίες για παρασκηνιακές αθέμιτες ενέργειες ανθρώπων του συλλόγου της Τραπεζούντας, με στόχο τον επηρεασμό των διαιτητών του αποψινού αγώνα!

Ο “Φ” είναι σε θέση να αποκαλύψει ότι: ο πρόεδρος της “Κυρίας”, Ανδρέας Παντελή, έλαβε τις πληροφορίες από σοβαρές πηγές, που θέλησαν να κρατήσουν αυστηρά των ανωνυμία τους, ότι άνθρωποι που ενεργούσαν εκ μέρους της Τραπεζούντας Σπορ (δεν διευκρινίστηκε εάν είναι μέλη της διοίκησης ή εξωδιοικητικοί παράγοντες ή γενικώς υποστηρικτές της τούρκικης ομάδας), θα επιχειρούσαν να επηρεάσουν ψες τους Αυστριακούς διαιτητές της αποψινής αναμέτρησης, προσφέροντας τους για «παρέα» καλλίγραμμα και «εκρηκτικά» κορίτσια!

Επιλέξει, οι πηγές που ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Ανόρθωσης, έκαναν λόγο για περιστασιακά το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Με άλλα λόγια είναι “call girls” πολυτελείας και «υψηλών προδιαγραφών», ικανά να κολάσουν και… άγιο.

Ο κ. Παντελή, ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Κώστα Κουτσοκούμνη, και τρεις παρατηρητές της ΟΥΕΦΑ, οι οποίοι βρίσκονται στην Τραπεζούντα και είναι επιφορτισμένοι αντίστοιχα, για να εποπτεύουν την ασφάλεια, τον αγώνα και φυσικά τη διαιτησία. Ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Κύπρου έθεσε στη διαθεση των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ όλες τις πληροφορίες που περιήλθαν εις γνώσιν του και παρακάλεσε όπως τις διερευνήσουν.

Να σημειώσουμε ότι διαιτητές του αγώνα είναι οι Αυστριακοί: Γκέραλντ Λέχνερ (πρώτος διαιτητής), Ράιμουντ Μπουν, Αντρέας Λάμπερτ (βοηθοί), Μάνφρεντ Κράσνιτσερ (τέταρτος διαιτητής).

Πριν από τρία χρόνια, ο αρχισυντάκτης του «Goal News», Ιάκωβος Κακουρής… ανέσυρε το εξώφυλλο από το αρχείο του, σημειώνοντας κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στο Facebook: «Η πληροφορία ήταν του Γαβριηλίδη, η διερεύνηση της ήταν πολύ δύσκολη λόγω και της απόστασης (ο Ανδρέας Παντελή επέμενε: “Όχι να γράψεις τίποτα!”), αλλά την επόμενη μέρα και μετά το σχετικό εξώφυλλο και την αναμετάδοση της είδησης από το Πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώθηκε και από την ΟΥΕΦΑ! Μέσα στην παραζάλη της πρόκρισης η ιστορία «χάθηκε». Και μείναμε με την απορία αν επεράσαν καλά οι διαιτητές…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ