aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝτύνει «πολυεργαλείο» στα γαλαζοκίτρινα

Ντύνει «πολυεργαλείο» στα γαλαζοκίτρινα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η δύναμη της νέας ΑΕΛ που θέλει να δημιουργήσει ο Ντούσαν Κέρκεζ, θα αρχίζει από τη μεσαία γραμμή και θα καταλήγει στον σέντερ φορ. Ο Βόσνιος προπονητής δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, όμως μαθαίνουμε πως θέλει δύο δυνατούς και συνάμα δημιουργικούς μέσους και έναν τρίτο, που θα έχει τον ρόλο του δεκαριού, αλλά θα τρέχει και θα πιέζει ψηλά και θα γίνεται δεύτερος σέντερ φορ. Σαν ανασταλτικούς, έχει τους Νικολάου, Σοάρες, Σίλβα και Φιντέλις. Μάλλον για διάφορους λόγους θα επιδιώξει άλλους δύο για να έχει αυξημένες επιλογές.

Το δεκάρι, όπως το περιγράψαμε πιο πάνω, το έχει σχεδόν κλειστό και μένει η ανακοίνωση του ονόματός του, ενώ για τον φουνταριστό επιθετικό, υπάρχουν 2-3 καλές περιπτώσεις. Η πορεία της ΑΕΛ στη νέα σεζόν θα εξαρτηθεί πολύ από αυτούς που θα έλθουν, αλλά και πόση βελτίωση θα παρουσιάσουν αυτοί που θα μείνουν. Για παράδειγμα, πήγαν καλά οι δύο Ισπανοί, Μπενίτεθ και Τόρες, αλλά θα χρειαστεί να έχουν καλύτερη πορεία στο νέο πρωτάθλημα. Τα ίδια ισχύουν για τον Φιντέλις, ο οποίος «έγραψε» καλά παιχνίδια, αλλά χρειάζεται να βελτιωθεί στην ταχύτητα για να του εμπιστευτεί μια θέση ο Κέρκεζ.

Πολλές ελπίδες τρέφουν στην ΑΕΛ για τον Μάριο Ηλία. Δεν θεωρείται πλέον ταλέντο, αλλά ένας επιθετικός που θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και να αποδείξει πως μπορεί να βοηθήσει. Έπειτα, είναι οι δύο ακραίοι μπακ, Χάρης Κυριάκου και Γουίλερ. Οι απαιτήσεις και από αυτούς θα είναι περισσότερες και η ΑΕΛ δεν πάει πουθενά αν οι εμφανίσεις τους είναι όπως τις περσινές.

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι στη Λεμεσιανή ομάδα οι απαιτήσεις θα είναι πιο πολλές του χρόνου. Δεν θα κριθεί με επιείκεια, ούτε θα ληφθεί υπόψη καμιά δικαιολογία, συνεπώς επιβάλλονται σωστές κινήσεις που θα φέρουν και ανταγωνισμό στις προπονήσεις. Ένας λόγος που η ΑΕΛ απέτυχε πέρσι, ήταν οι αγωνιστικές αδυναμίες, αλλά και η έλλειψη σοβαρότητας σε πολλά παιχνίδια, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από το κύπελλο σε μονό παιχνίδι με την Αγία Νάπα. Ασυγχώρητα λάθη και επιλογές που πήραν πίσω τον σύλλογο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ