aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Ντόρτια» και… κορυφή για Ντόρτμουντ, αφεντικό στη Ρηνανία η Γκλάντμπαχ! (vid)

«Ντόρτια» και… κορυφή για Ντόρτμουντ, αφεντικό στη Ρηνανία η Γκλάντμπαχ! (vid)

Επιστροφή στις επιτυχίες και δη με εμφατικό τρόπο για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία διέσυρε την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 4-0 στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» στο σημαντικότερο ματς του… κυρίως πιάτου της τέταρτης αγωνιστικής και «έπιασε» τις Λειψία και Βόλφσμπουργκ στους εννιά βαθμούς και την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Στο 24’ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν διπλή ευκαιρία με τον Χραντέτσκι να λέει «όχι» με εκπληκτικές επεμβάσεις στα σουτ των Ρόις και Μπραντ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπελαραμπί σπατάλησε μια πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση της Μπάγερ, κερδίζοντας… απλώς κόρνερ. Τελικά ο Αλκάθερ έδωσε για μια ακόμα φορά τη λύση στη Ντόρτμουντ, βγαίνοντας ανάμεσα σε Μπέντερ και Τα, για να σημειώσει με πλασέ στην κίνηση το πέμπτο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα και μαζί το 1-0, στο 28ο λεπτό! Μάλιστα, πέντε λεπτά μετά, οι Βεστφαλοί είχαν την μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσουν» το ματς, αλλά ο Χραντέτσκι απέκρουσε με τη βοήθεια και του δοκαριού το σουτ του Χακίμι, που ακολούθησε της προσπάθειας του Ντιλέινι, την οποία σταμάτησε και με το χέρι του αλλά όχι ηθελημένα ο Τα…

Στην επανάληψη, οι «ασπιρίνες» μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Μπελαραμπί στο 48’. Κι αφού δεν έγινε το 1-1, ήρθε το… 2-0, με τον Σάντσο να σεντράρει από δεξιά, τον Αλκάθερ να αφήνει με ωραία προσποίηση και τον επερχόμενο Ρόις να τελειώνει τη φάση με σουτ στην κίνηση, στο 50ο λεπτό. Η είσοδος του Μπέιλι έκανε τους φιλοξενούμενους πιο κινητικούς, αλλά δεν απέτρεψε την πρώτη τους ήττα στο γερμανικό πρωτάθλημα για φέτος, για να έρθουν μάλιστα δύο ακόμα γκολ από τους Γκερέιρο και Ρόις, μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών και να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Μπορούσια!

Δεύτερη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα για τη Βέρντερ, που κέρδισε την Ουνιόν μέσα στο Βερολίνο με 2-1. Ο Κλάασεν άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» με το… καλημέρα, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος -αν και τα τηλεοπτικά ριπλέι έδειξαν πως πρώτα έπεσε και μετά τον βρήκε ο Λεντς- και μετέτρεψε σε γκολ, αφού ο Γκικίεβιτς βρήκε τη μπάλα ελάχιστα με τα πόδια προτού πέσει στη γωνία του. Ωστόσο, οι νεοφώτιστοι… απάντησαν με το ίδιο νόμισμα σκάρτα δέκα λεπτά αργότερα, με τον Γκρος να κάνει χέρι στην περιοχή της Βρέμης, τον διαιτητή Βελτς να καταλογίζει την παράβαση και τον Άντερσον να σκοράρει για τρίτη διαδοχική αγωνιστική, ισοφαρίζοντας έτσι σε 1-1!

Η Βέρντερ έχασε ευκαιρία με τον Οσάκο στο 52’, είδε τον Γκικίεβιτς να αποκρούει την εκτέλεση πέναλτι του Κλάασεν στο 55ο λεπτό, αλλά στην εξέλιξη της φάσης και το κόρνερ από αριστερά, ήρθε ο Φίλκρουγκ με κεφαλιά για να κάνει το 1-2!Μάλιστα, αμφότερες οι ομάδες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω των αποβολών των Σούμποτιτς και Σαχίν, με δεύτερες κίτρινες κάρτες στο 89’ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αντίστοιχα.

Η Γκλάντμπαχ πήρε το ντέρμπι της Ρηνανίας, νικώντας μέσα στην Κολωνία με 1-0 την τοπική ομάδα. Τα «πουλάρια» ήταν ανώτερα των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχαν δοκάρι με τον Ζακαρια στο 11’, πήραν το προβάδισμα χάρη σε… εύκολο τέρμα του Πλεά τρία λεπτά μετά, ενώ έχασαν κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Εχιτσίμπουε να σώζει πάνω στη γραμμή βέβαιο γκολ του Πλεά, στο 75ο λεπτό, για να παραμείνει το «διπλό» ως τη λήξη…

Την πρώτη της φετινή νίκη στη Bundesliga πανηγύρισε η Άουγκσμπουργκ που επικράτησε εντός έδρας της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με 2-1. Οι «αετοί» ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί για ένα ημίωρο, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο τέρματα μέσα σε ένα επτάλεπτο, με τον Ρίχτερ να σκοράρει από κεφαλιά πάσα του Φινμπόγκασον και τον Νίντερλεχνερ να σκοράρει με… σουτάρα από τα 21 μέτρα με το δεξί, όντας από τα αριστερά! Ο Πασιένσια σκόραρε για τρίτο σερί ματς, μειώνοντας στο 73ο λεπτό, αλλά… ως εκεί.

Σεφτέ στα «τρίποντα» έκανε όμως και η Μάιντς η οποία, μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, επιβλήθηκε της απογοητευτικής Χέρτα Βερολίνου με 2-1. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 18 με τον Λάτσα, ενώ προηγήθηκαν λίγο πριν την ανάπαυλα, χάρη στον Κουάισον. Οι «πρωτευουσιάνοι» ανέβηκαν στην επανάληψη κι έφτασαν δίκαια στην ισοφάριση, με την κεφαλιά του Γκρούγιτς, προς το τέλος! Ο Σεν Ζούστε δεν είχε πει την… τελευταία του λέξη, ωστόσο, κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έπαιρναν από έναν βαθμό, σκόραρε το παρθενικό του τέρμα, επίσης με κεφαλιά, «υπογράφοντας» το τελικό 2-1!

Αναλυτικά, η 4η αγωνιστική:

Παρασκευή 13/09
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Βόλφσμπουργκ 1-1 (16′ Γκίσελμαν – 29′ Βέγκχορστ)

Σάββατο 14/09
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 4-0 (28′ Αλκάθερ, 50′, 90′ Ρόις, 83′ Γκερέιρο)
Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου 2-1 (40′ Κουάισον, 88′ Σεν Ζούστε – 83′ Γκρούγιτς)
Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1 (36′ Ρίχτερ, 43′ Νίντερλεχνερ – 73′ Πασιένσια)
Κολωνία-Γκλάντμπαχ 0-1 (14′ Πλεά)
Ουνιόν Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 1-2 (14′ πεν. Άντερσον – 5′ πεν. Κλάασεν, 55′ Φίλκρουγκ)
Λειψία-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 15/09
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ (16:30)
Πάντερμπορν-Σάλκε (19:00)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Παρασκευή 20/09
Σάλκε-Μάιντς (21:30)

Σάββατο 21/09
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ουνιόν Βερολίνου (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία
Χέρτα Βερολίνου-Πάντερμπορν
Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Λειψία (19:30)

Κυριακή 22/09
Γκλάντμπαχ-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπορούσια Ντόρτμουντ (19:00)

Δευτέρα 23/09
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ (21:30)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ