aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝτιουρίς: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πάω στον ΑΠΟΕΛ»

Ντιουρίς: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πάω στον ΑΠΟΕΛ»

Ο επιθετικός της Ανόρθωσης Μίχαλ Ντιουρίς πρόεβηκε σε δηλώσεις στα ΜΜΕ της χώρας του και αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την Όρενμπουργκ, την προοπτική της  Ανόρθωσης , ενώ μίλησε και για το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ.

Πως βλέπεις την προοπτική της Ανόρθωσης; 

«Σίγουρα, αυτές οι συζητήσεις ήταν χρονοβόρες και άρχισα να ανησυχώ ότι δεν θα πάνε καλά. Στην αρχή, φαινόταν ότι Ανόρθωση και Όρενμπουργκ θα τα έβρισκαν και ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, όμως κάπου εκεί παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα. Έβαλαν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρονταν στο παιχνίδι για την απόκτηση μου και η Όρενμπουργκ πίστευε ότι θα έβγαζε περισσότερα χρήματα, δημιουργώντας προβλήματα στην Ανόρθωση».

Ποιος ήταν ο ρόλος του ΑΠΟΕΛ και της Όρενμπουργκ σε αυτές τις διαπραγματεύσεις; Ποιά είναι η άποψη;

«Όταν ο ΑΠΟΕΛ έμαθε για τα προβλήματα της Ανόρθωσης με την Όρενμπουργκ κινήθηκε άμεσα για την απόκτηση μου. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε όλες τις ενέργειες που έπρεπε και ήταν κοντά σε συμφωνία με την Όρενμπουργκ. Κάπου εκεί είπα ότι θα το μελετήσω όμως παράλληλα σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου στο ΑΠΟΕΛ. Πριν ήμουν Ανόρθωση και μετά να πάω στον ΑΠΟΕΛ; Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό για τον κόσμο της Ανόρθωσης καθώς δεν ήξερα πως θα το έπαιρναν οι οπαδοί όταν πήγαινα πίσω στην Λάρνακα. Πιστεύω ότι στο τέλος πήρα την σωστή απόφαση».

Τα κυπριακά μέσα είχαν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το ζήτημα…

«Αρκετός κόσμος, οι φίλοι της Ανόρθωσης, μου είπαν να μείνω στην Ανόρθωση. Τους διαβεβαίωσα ότι αν δεν συμφωνήσει η Όρενμπουργκ και η Ανόρθωση, δεν πρόκειται να πάω στο ΑΠΟΕΛ. Δεν ήθελα να βιαστώ και τώρα είμαι εδώ! Όπως είπα και πιο πριν δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πήγαινα στο ΑΠΟΕΛ».

Το συμβόλαιο υπογράφτηκε. Ποια είναι τα πλάνα σου; Πραγματοποίησες πολύ καλές εμφανίσεις στο τελευταίο εξάμηνο…

«Θέλω να είμαι υγιής γιατί από αυτό όλα εξαρτώνται. Πιστέυω ότι θα έχουμε μία καλή σεζόν, η Ανόρθωση επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια και ανεβαίνει σταδιακά. Οι οπαδοί μας θέλουν το πρωτάθλημα, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Υπάρχει το ΑΠΟΕΛ, η πιο μεγάλη ομάδα στην Κύπρο αλλά και 3-4 άλλες ομάδες που είναι επίσης δυνατές. Θεωρώ ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε το ΑΠΟΕΛ για τον τίτλο».

Τι περιμένεις από τις διπλές αναμετρήσεις με την Αλβανική Λάτσι; 

«Δεν τους είδα ακόμα, δεν ξέρω τίποτα για το Αλβανικό ποδόσφαιρο. Είτε σε Εθνικό είτε σε διασυλλογικό επίπεδο. Θα είναι κάτι νέο για μένα, αλλά θα τους σύγκρινα με τον Σέρβικο ή αν θέλετε τον Βαλκανικό τρόπο παιχνιδιού, άρα θα είναι αφιλόξενοι και θερμόαιμοι. Είμαι περίεργος. Πιστεύω ότι μπορούμε να το διαχειριστούμε και να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ