aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝτίμιταρ Μακρίεφ: Τι τον διώχνει, τι τον κρατά

Ντίμιταρ Μακρίεφ: Τι τον διώχνει, τι τον κρατά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι ημέρες που απολάμβανε καθολικής αναγνώρισης από τους οπαδούς της Νέας Σαλαμίνας έχουν περάσει προ πολλού για τον Ντίμιταρ Μακρίεφ. Η παραγωγικότητά του μοιάζει με το «κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα». Από το «χρυσό παπούτσι» με 19 γκολ της σεζόν 2015-16, υποχώρησε την επόμενη στα 11 σε πρωτάθλημα και κύπελλο, για να φτάσει στην τρέχουσα στον… εκπληκτικό αριθμό των τεσσάρων, επίσης στις δύο διοργανώσεις. Βεβαίως, υπάρχουν άλλα εφτά ματς ώς την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων και η επίδοσή του μπορεί να βελτιωθεί, αλλά θα είναι όπως τον… Χότζα που έρχεται μετά το πανηγύρι.

Τώρα όμως που εξασφαλίστηκε η παραμονή στην Α’ Κατηγορία, οι ερυθρόλευκοι δεν θα αργήσουν να κάνουν τα πρώτα βήματα του μετεγγραφικού σχεδιασμού. Από τη στιγμή που ο Βούλγαρος στράικερ διατηρεί το πιο υψηλό συμβόλαιο του έμψυχου δυναμικού, η διοίκηση του συλλόγου της Αμμοχώστου έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ανακουφισμένη για την εκπνοή του. Κυρίως λόγω της πενιχρής προσφοράς του κατά την τρέχουσα σεζόν, ενώ δεν παραγνωρίζει κανείς ότι τον περασμένο Ιανουάριο έγινε 34 ετών.

Επομένως, τα δεδομένα δεν είναι υπέρ του για εξασφάλιση ενός ακόμη συμβολαίου με τη Νέα Σαλαμίνα. Για να συμβεί ανατροπή, όμως, θα πρέπει να ισχύσει συνδυασμός δύο δεδομένων. Το πρώτο, να ζητήσει την παραμονή του ως δεύτερη επιλογή σέντερ φορ ο Σάββας Πουρσαϊτίδης. Αν γίνει, θα αρχίσει η κουβέντα για το δεύτερο: να δεχτεί σημαντική μείωση αποδοχών σε σχέση με ό,τι προνοεί το υφιστάμενο συμβόλαιό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ