aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝτίμης Κίρζης στο «Goal»: «Με αυτούς όλα ανατρέπονται»

Ντίμης Κίρζης στο «Goal»: «Με αυτούς όλα ανατρέπονται»

TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η τελευταία νίκη του Απόλλωνα επί της ΑΕΚ με τον τρόπο που ήρθε γιγάντωσε τη θέληση για το κυνήγι της κατάκτησης του πρωταθλήματος, έστω και αν τα βαθμολογικά δεδομένα παραμένουν δύσκολα. Οι κυανόλευκοι είχαν ήδη χάσει δύο βαθμούς στο ντέρμπι που προηγήθηκε με την ΑΕΛ (1-1).

Αν έχαναν και άλλο έδαφος, θα απομακρύνονταν από τους στόχους. Είναι βέβαια ακόμη σε μια απαγορευτική απόσταση. Εντούτοις, ο τρόπος, το πάθος, το χρονικό σημείο που έφτασαν στη νίκη, αποτελούν στοιχεία που δεν αφήνουν κανένα ενδοιασμό, πως η ομάδα έχει τα κότσια να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

Η εικόνα που βγάζει ο Απόλλων ενθουσιάζει του πάντες και φανερώνει τις τεράστιες αλλαγές που έχουν σημειωθεί. Η αντεπίθεση για την ανατροπή των τωρινών δεδομένων θα συνεχιστεί στα εναπομείναντα οκτώ παιχνίδια και αν καταθέσει τον ίδιο χαρακτήρα, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

«Υπάρχει πίστη στην ομάδα μας και το δείχνουμε στα δύσκολα. Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν την ικανότητα να μη θεωρούν τον εαυτό τους χαμένο, πριν από το τελικό σφύριγμα. Θα το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί, γιατί υπάρχει αυτοπεποίθηση στον Απόλλωνα και με  τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτουμε, όλα ανατρέπονται».

Τα πιο πάνω δηλώνει στην «Goal News» ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Ντίμης Κίρζης. Ο πατέρας του νυν πρόεδρου, Νίκου Κίρζη, χαρακτηρίζει την τωρινή ομάδα, ταλαντούχα και ποιοτική. Σημειώνει πως αν και είναι δύσκολο να φτάσει η ομάδα του στον τίτλο, θα το παλέψει με όλες τις δυνάμεις της.

-Πώς βλέπετε τη μέχρι τώρα πορεία του Απόλλωνα;

«Πιστεύω πως είναι ικανοποιητική. Θα μπορούσε ο Απόλλων να ήταν και πρώτος, όμως χάθηκαν άδικα πολλοί βαθμοί. Έγιναν λάθη, αλλά είμαστε και άτυχοι σε παιχνίδια που μπορούσαμε να κερδίσουμε».

-Γίνεται πραγματικότητα το δικό σας όνειρο, να αγωνίζεται κάθε χρόνο στην Ευρώπη ο Απόλλων;

«Πραγματικά αυτό είναι πολύ σπουδαίο επίτευγμα. Μας δικαιώνει όλους ο Απόλλων, με τις συνεχείς παρουσίες του. Για μένα ήταν όνειρο ζωής. Κάθε χρόνο είμαστε στην Ευρώπη και αυτό οφείλεται στην οργάνωση. Είναι κρίμα που αποχαιρετήσαμε νωρίς το περασμένο καλοκαίρι την Ευρώπη. Έπρεπε και μας άξιζε να συνεχίσουμε.  Ο Νίκος δούλεψε πολύ στη οργάνωση, στο οικονομικό και έχουν βελτιωθεί τα πάντα. Κάνει πολύ καλή δουλειά ο διευθυντής μας ο Γιώργος Παπαγιάννης. Έχουν αλλάξει όλα στην ομάδα, υπάρχει οργάνωση και τίποτα από όλα αυτά που βλέπουμε δεν είναι τυχαία».

-Είναι πολλές οι διαφορές από τη δική σας προεδρία;

«Αυτό είναι αλήθεια, υπάρχει περισσότερος επαγγελματισμός και όλοι δουλεύουν για έναν κοινό στόχο, ο καθένας στο πόστο του. Το πιο δυνατό όπλο της ομάδας πιστεύω, είναι οι εγκαταστάσεις της. Έχουμε το δικό μας γήπεδο προπόνησης, σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, που δεν έχει άλλη ομάδα στην Κύπρο. Οι ποδοσφαιριστές έχουν όλα τα εφόδια για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους».

-Πιστεύετε στην κατάκτηση του τίτλου;

«Είμαστε πίσω εφτά βαθμούς. Είναι πολύ δύσκολο, όμως θα το παλέψουμε».

-Ποιος ποδοσφαιριστής σας έχει εντυπωσιάσει;

«Είναι όλοι τους καλοί και το δείχνουν. Η ομάδα διαθέτει ταλέντο, έχει ποιότητα και μπορεί να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θα έλεγα, πως ο Ντα Σίλβα, από  τότε που ανέλαβε ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει ανέβει. Το παιδί παίζει στη θέση του και δείχνει πως είναι ηγέτης. Και ο Μαγκλίτσα όμως είναι πολύ καλός, όπως και ο Γκιέ Γκιέ που επέστρεψε και είναι εξαιρετικός».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ