aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝτεσάν: «Ο Καντέ μπορεί να παίξει οπουδήποτε στη μεσαία γραμμή»

Ντεσάν: «Ο Καντέ μπορεί να παίξει οπουδήποτε στη μεσαία γραμμή»

Ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, αναμένει από τον ποιοτικό μέσο Ενγκολό Καντέ να βοηθήσει σημαντικά και στο οργανωτικό κομμάτι των «τρικολόρ» στο επερχόμενο Euro.

Ο Καντέ προέρχεται από μία ακόμη εντυπωσιακή σεζόν με την Τσέλσι, βοηθώντας την να κατακτήσει το Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία της με το 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι τον περασμένο μήνα.

Ο 30χρονος αναμένεται να είναι ο μοναδικός «καθαρόαιμος» αμυντικός μέσος των «Les Bleus», αλλά ο Ντεσάν είπε ότι αυτό μπορεί ν΄ αλλάξει, εάν διαφοροποιηθούν τα συστήματα τακτικής στη διάρκεια του τουρνουά.

«Πρόκειται για έναν παίκτη ικανό να παίξει οπουδήποτε στη μεσία γραμμή», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (7/06) ενόψει του φιλικού της Εθνικής με την Βουλγαρία το βράδυ της Τετάρτης (9/06).

«Παίζει σε διαφορετικές θέσεις με την Τσέλσι, οπότε δεν θα είναι πρόβλημα με μας, ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν. Είναι καλός στην επιστροφή, καλός στην επίθεση, ικανός να επιβληθεί ακόμη κι αν δεν είναι παίκτης που τελειώνει τις φάσεις, θα έχει αυτή την ελευθερία να βγει μπροστά εάν οι παίκτες γύρω του κάνουν την θυσία», συμπλήρωσε ο Ντεσάν.

Είπε ακόμη ότι το προπονητικό πρόγραμμα του Καντέ έχει προσαρμοστεί για να είναι πανέτοιμος στο εναρκτήριο ματς του 6ου ομίλου εναντίον της Γερμανίας στις 15 Ιουνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ