aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαNτέρμπι κορυφής με απουσίες και επιστροφές

Nτέρμπι κορυφής με απουσίες και επιστροφές

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αυτό που μέτρησε στο τέλος για την ΑΕΛ ήταν η προχθεσινή νίκη στο «Αμμόχωστος» επί της Αλκής καθώς, με τους 37 βαθμούς που έχει, είναι σταθερά ανάμεσα στα ακλόνητα φαβορί για να εξασφαλίσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Από την επόμενη ομάδα υπάρχει απόσταση 11 βαθμών και από την έβδομη Ομόνοια 17! 

Υπάρχει ωστόσο αρκετός δρόμος και όλα είναι ρευστά, αν χαλαρώσει έστω και για λίγο, κάτι που φάνηκε και προψές, αλλά δεν το πλήρωσε. Είναι ξεκάθαρο πως ο πήχης ανεβαίνει στην ΑΕΛ και τα προσεχή παιχνίδια θα φανερώσουν με ποιες διαθέσεις θα μπει στη β’ φάση. Ειδικά τώρα που έχει μπροστά της και τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, θα χρειαστεί να καταθέσει πολλές δυνάμεις, για να έχει δικαίωμα να πιστεύει πως η σεζόν δεν θα χαθεί.

Σίγουρα δεν θα πρέπει να επαναλάβει την εμφάνιση που είχε προψές στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ποδοσφαιριστές είχαν στο χέρι το 2-0 των πρώτων 45 λεπτών, όμως έκαναν ό,τι ήταν δυνατό στην επανάληψη, για να ανεβάσουν… την πίεση των οπαδών τους. Ο Μακρής πήγε πολύ καλά, με το γκολ που σημείωσε, ο Ντα Σίλβα έβαλε πάλι ένα τέρμα της δικής του κλάσης, ο Πρόσεκ ήταν εξαιρετικός, ενώ το γκολ του Μαρκόσκι στο τέλος έφερε την ανακούφιση.

Η νίκη ήταν μεν δίκαιη και την άξιζε, αλλά η εμφάνιση στην επανάληψη προβλημάτισε και έφερε μουρμούρα. Η μεσαία γραμμή σχεδόν έμεινε αδρανής και μόνο ο Γκαθτανιάγα ήταν παρών, με τον Ντα Σίλβα να μην έχει δυνάμεις να βοηθήσει. Έγινε αλλαγή και ο Λ. Σίλβα και η «ζωή» έγινε ακόμη πιο δύσκολη.

Το παιχνίδι με την Αλκή ανήκει στο παρελθόν και το μυαλό του Ντούσαν Κέρκεζ, είναι στο ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ. Ο τεχνικός της ΑΕΛ, είναι σίγουρο πως θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ομάδα του. Λόγω καρτών δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν οι Ν. Τεϊσέιρα και Ζούνιορ. Είναι τραυματίας και ο Α. Τεϊσέιρα και στα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα θα διαπιστωθεί η ετοιμότητά του. Λογικά θα είναι διαθέσιμος ο Μπόρις Γκόνταλ, ενώ επιστρέφουν οι Αντάμοβιτς – Ζντραφκόσκι, που θα πάρουν θέση βασικού στη μεσαία γραμμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ