aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝτεπουάτρ: Εμπειρία και κλάση που δεν κρύβεται

Ντεπουάτρ: Εμπειρία και κλάση που δεν κρύβεται

ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Η πρόβλεψη του έντυπου Τύπου στο Βέλγιο, δεν «έπεσε» έξω. Οι πλείστες εφημερίδες κυκλοφόρησαν με τον Λοράν Ντεπουάτρ να πλαισιώνει τον Ρομάν Γιάρεμτσουκ στην επίθεση και τελικά οι πληροφορίες τους επιβεβαιώθηκαν. Για τον Γιες Θόρουπ, δεν αποτελούσε ρίσκο η χρησιμοποίησή του, παρόλο που ακόμα δεν βρίσκεται στην επιθυμητή φυσική κατάσταση και αγωνιστική φόρμα.

Ο λόγος; Στον πρώτο αγώνα έδωσε «χρίσμα» βασικού στον Κούμπο, γιατί γνώριζε πως είναι ζωτικής σημασίας η κόντρα επίθεση, σε ένα εκτός έδρας ματς. Ο προψεσινός αγώνας, όμως, ήταν τελείως διαφορετικός. Σαφέστατα θα προτιμούσε δύο επιθετικούς από τους οποίους θα παίρνει διαφορετικά οφέλη και ο ένας θα ολοκλήρωνε τον άλλο. Εάν υποθέσουμε πως στο πλάνο του περιείχε και ασφυκτική πίεση της προς την περιοχή της ΑΕΚ, με «καταιγισμό» επιθέσεων, έχει ακόμη μεγαλύτερη λογική αυτή η πράξη.

Ο πρώην επιθετικός των Πόρτο και Χάντερσφιλντ, υποδέχτηκε την μπάλα με πανέξυπνο τρόπο μετά την εκτέλεση κόρνερ του Οτζίτζα Οφόε στο 65ο λεπτό και με δυνατό καλοζυγισμένο σουτ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τόνιο. Η εμπειρία του 30χρονου διεθνούς φορ δεν μπορούσε να κρυφτεί. Ελάχιστες επαφές με την μπάλα, όσες όμως ήταν και απαραίτητες για να κάνει τη δουλειά του.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως λατρεύεται από τον κόσμο της Γάνδης όσο λίγοι, αφού κατέκτησε με την ομάδα το πρωτάθλημα του 2015 και κατάγεται από το Τουρνέ (βαλλωνική περιοχή του Βελγίου, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της πεδιάδας της Φλάνδρας), γεγονός που δίνει αφορμή στον κόσμο να τον θαυμάζει σαν «δικό» του παιδί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ