aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝταμπλ με Νεϊμάρ, σοκ με Μ’ Μπαπέ (video)

Νταμπλ με Νεϊμάρ, σοκ με Μ’ Μπαπέ (video)

Κυπελλούχος Γαλλίας για 13η φορά, φτάνοντας παράλληλα στο τέταρτο νταμπλ της ιστορίας της, αναδείχθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ νίκησε με σκορ 1-0 τη Σεντ Ετιέν στον 103ο τελικό του θεσμού, που διεξήχθη στο «Παρκ Ντε Πρενς», παρουσία 5.000 θεατών και κατέκτησε το τρόπαιο. Αυτό ήταν και το πρώτο παιχνίδι στο γαλλικό ποδόσφαιρο μετά την πανδημία.

Έτσι, με δεδομένο ότι η Παρί είναι και πρωταθλήτρια, το εισιτήριο για το Europa League θα πάρει η Νις, που τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Μελανό σημείο για τους Παριζιάνους ήταν ο τραυματισμός του Μ’ Μπαπέ, που έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Πλέον, η Παρί θα προετοιμαστεί για τον τελικό του Λιγκ Καπ, που θα γίνει στο ίδιο γήπεδο στις 31 Ιουλίου με αντίπαλο τη Λιόν, στοχεύοντας στο εγχώριο τρεμπλ και στη συνέχεια το βάρος θα πέσει στην νοκ άουτ αναμέτρηση με την Αταλάντα στις 12 Αυγούστου για την προημιτελική φάση του Champions League.

Το ματς:

Η Σεντ Ετιέν πήγε να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της στο 5’, αλλά στο πλασέ του Μπουάνγκα , η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Η Παρί, παρότι μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 14’ με τον Νεϊμάρ, που πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε σωστά μετά την απόκρουση του Μουλέν στο σουτ του Μ’ Μπαπέ. Επτά λεπτά αργότερα και πάλι ο Μπουάνγκα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Νάβας.

Στο 32’, οι «στεφανουά» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Περέν για σκληρό μαρκάρισμα στον Μ’ Μπαπέ. Ο Γάλλος επιθετικός τραυματίστηκε στον δεξιό αστράγαλο και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ σκληρό, αφού εκτός από την κόκκινη κάρτα στον αρχηγό της Σεντ Ετιέν, ο διαιτητής έδειξε και οχτώ(!) κίτρινες κάρτες. Ο Σαράμπια, που είχε μπει ως αλλαγή, αλλά και ο Ικάρντι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου για το 2-0, προκειμένου να βάλουν… τέλος στον τελικό.

Όσο το σκορ παρέμενε στο ρευστό 1-0, η Σεντ Ετιέν ήλπιζε, έστω και παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Η Παρί είχε τον απόλυτο έλεγχο και πίεζε συνεχώς για το δεύτερο γκολ, αλλά αυτό δεν ερχόταν. Στο 49’ ακυρώθηκε σωστά το τέρμα του Ικάρντι ως οφσάιντ, ενώ λίγο αργότερα ο Ντι Μαρία νικήθηκε από τον Μουλέν, ο οποίος κάποιες φορές κρατούσε μόνος του την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Σαράμπια και Ικάρντι βρέθηκαν σε θέση βολής και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να σημαδέψουν σωστά. Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε η Παρί Σεν Ζερμέν, το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Από την άλλη, δεν το πλήρωσε κιόλας, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και με το 1-0 από το γκολ του Νεϊμάρ στο 14’, έφτασε στη νίκη και στην κατάκτηση του τροπαίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ