aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Νήστεψε» 40 ήμερο η «Κυρία», ώρα για νίκη!

«Νήστεψε» 40 ήμερο η «Κυρία», ώρα για νίκη!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις της Ανόρθωσης ενόψει του σημερνού ντέρμπι με τη Νέα Σαλαμίνα. Η «Μεγάλη Κυρία» έχει να κερδίσει εδώ και 40 ημέρες, από το 3-0 επί της Δόξας στις 11 Νοεμβρίου, μετρώντας τρεις ήττες και μια ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Ένας απολογισμός που την έχει φέρει στα χαμηλά διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα, γεγονός που προκαλεί άγχος και αφόρητη πίεση για το αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό και οι ποδοσφαιριστές της θα χρειαστεί να δείξουν χαρακτήρα για να μπορέσουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Και αυτό γιατί οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα μπορεί να τη βάλει σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες, μιας και η απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη είναι πολύ μικρή.

Επί των ημερών του Ρόνι Λέβι έχει παρουσιαστεί μικρή βελτίωση σε σχέση με προηγουμένως, επί Αντόνιο Πούτσε. Μια βελτίωση όμως που χρειάζεται συνέχεια για να έρθουν οι επιτυχίες που θα ανεβάσουν την Ανόρθωση πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και θα της δώσουν κάποια κίνητρα τα οποία σήμερα λείπουν.

Από εκεί και πέρα, η απουσία του τιμωρημένου Καλό αναμένεται να φέρει τουλάχιστον μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κόπριβετς. Αναφορικά με την άμυνα αναμένεται να αγωνιστούν οι Γκάμπριελ (δεξιός μπακ), Ερέρο και Καλδερόν, ενώ ο Ρέινα είναι πιθανό να διατηρήσει τη θέση του αριστερού αμυντικού και να αφήσει στον πάγκο τον Σάντος (απέναντι στον ΑΠΟΕΛ δεν αγωνίστηκε λόγω καρτών). Στη μεσαία γραμμή επικρατέστεροι είναι οι Οικονομίδης, Βίκτορ και Σιβού.

Κάτι που θα στείλει τον Ράγιος στα «φτερά» μαζί με τον Γκονσάλβες, ενώ ο Καμπρέρα θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Κολούνγκα. Κάτι που αν συμβεί πιθανόν να αφήσει στον πάγκο τον Οικονομίδη, ο οποίος ήταν πολύ καλός κόντρα στον ΑΠΟΕΛ όσο αγωνίστηκε.

Ο Λέβι δούλεψε με τους παίκτες του κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και όλοι έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση στο γήπεδο «Αμμόχωστος».

Προσοχή στις στατικές φάσεις

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε από πλευράς Ρόνι Λέβι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, στην αμυντική συμπεριφορά όταν εκτελούν φάουλ ή κόρνερ οι αντίπαλοι. Η Ανόρθωση παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες όταν ο αντίπαλος απειλεί μέσω στατικών φάσεων κοντά στην περιοχή του Κόπριβετς και δέχεται εύκολα γκολ.

Από εκεί και πέρα, στο στρατόπεδο της Ανόρθωσης περιμένουν να έχουν και σήμερα τη στήριξη του κόσμου τους. Μια στήριξη που θα τους δώσει το έξτρα κίνητρο για να διεκδικήσουν τη νίκη. Άλλωστε ο κόσμος είναι ο μοναδικός που μένει μόνιμα στο πλευρό της ομάδας, όπως αρμόζει στο όνομα του συλλόγου. Θα υπάρχουν ταμεία ανοικτά στο γήπεδο από τις 16:45, για όσους φίλους της Ανόρθωσης δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη εισιτήριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ