aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝιούκαστλ, η επιστροφή! (video)

Νιούκαστλ, η επιστροφή! (video)

Εφιάλτης ήταν και… πάει! Έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της στην Championship, η Νιούκαστλ επιστρέφει εκεί όπου ανήκει, στην Premier League!

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήθελε νίκη απέναντι στην Πρέστον, προκειμένου να «κλειδώσει» την άνοδο και αυτή ήρθε, τελικά, μετά από ένα πραγματικό… πάρτι στο κατάμεστο St James’ Park, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. 4-1 επικράτησαν οι «καρακάξες», που είχαν σε μεγάλη μέρα τον Αγιόθε Πέρεθ, με τον 23χρονο Ισπανό να ανοίγει και να κλείνει το σκορ, στο 7′ και στο 67′!

Στο μεσοδιάστημα, είχαν αγχώσει τη Νιούκαστλ οι φιλοξενούμενοι, ισοφαρίζοντας στο 14′, αλλά ο Ατσού, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ ο Ματ Ρίτσι σιγούρεψε το πολυπόθητο «τρίποντο» στο 65′, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι -με τον Πολ Γκάλαχερ να αποβάλλεται από πλευράς Πρέστον.

Να σημειώσουμε πως η Νιούκαστλ αποδεικνύεται ξανά… περαστική από τη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αφού και το 2010 επέστρεψε άμεσα στα «σαλόνια», έναν χρόνο μετά τον πρώτο της υποβιβασμό από τότε που η πρώτη κατηγορία έγινε Premier League.

Θυμίζουμε, έχει ανέβει ήδη η Μπράιτον, η οποία, εκτός αν «αυτοκτονήσει», θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα (είναι στο +4 από τη Νιούκαστλ, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε), ενώ για το τρίτο «εισιτήριο» γίνεται ακόμη… χαμός! Σχεδόν «σίγουρες» στα πλέι οφ είναι Ρέντινγκ, Σέφιλντ Γουέντσντεϊ και Χάντερσφιλντ, ενώ η Λιντς «παλεύει» να… πετάξει εκτός τη Φούλαμ, όντας στο -3 από τους Λονδρέζους.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ