aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝίκος Kίρζης για όλα (Τι είπε για Εμανουέλ, ανακοίνωση οργανωμένων και γήπεδο στη Λεμεσό)

Νίκος Kίρζης για όλα (Τι είπε για Εμανουέλ, ανακοίνωση οργανωμένων και γήπεδο στη Λεμεσό)

Στο Κανάλι 6 μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/10) ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης.

Οι τοποθετήσεις του ισχυρού άνδρα της Λεμεσιανής ομάδας αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν τους “κυανόλευκους”, μετά τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις, τα αρνητικά αποτελέσματα και τον προβληματισμό που υπήρχε και υπάρχει.

Τι είπε ο κύριος Κίρζης:

Για την κατάσταση που βρίσκεται τώρα ο Απόλλωνας: “Νομίζω ότι ο Απόλλωνας είναι σε πιο δύσκολη θέση, απλώς θα διαφωνήσω με τη λέξη μαρτύριο. Σίγουρα, όμως, δεν είναι καλές οι μέρες, είναι κακές μετά από το παιχνίδι με τον Ερμή. Είναι μία φορτούνα στη θάλασσα. Υπάρχουν και οι μέρες που υπάρχουν οι καταιγίδες και μία εξ αυτών είναι και αυτή για τον Απόλλωνα. Σίγουρα δεν είναι ήρεμα τα πράγματα, αλλά καθήκον μου εμένα και της διοίκησης είναι να φέρουμε εις πέρας το έργο μας και να ηρεμήσουμε την κατάσταση. Πρωτίστως εγώ και το Δ.Σ. αναγνωρίζουμε ότι δεν βρισκόμαστε στη θέση που θα θέλαμε να βρισκόμαστε. Έχουμε απογοητεύσει τον κόσμο, έχουμε απογοητεύσει και τους εαυτούς μας, γιατί δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες που είχαμε”.

Για το ότι θα καταλύσει η αποστολή από σήμερα σε ξενοδοχείο: “Ξέρετε και την πολιτική του Απόλλωνα, κάποια θέματα δεν τα συζητάμε δημοσίως. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι τώρα στο ξενοδοχείο, θα πάνε μετά την προπόνηση, όπου θα παραμείνουν για 2-3 μέρες”.

Για το ότι ο κόσμος ανέμενε ότι θα αποχωρήσει ο Εμανουέλ: “Δεν ξέρω τι περίμεναν και δεν περίμεναν. Εδώ και χρόνια στόχος μας είναι να παίρνουμε αποφάσεις με γνώμονα το καλό της ομάδας. Εμείς έχουμε την ευθύνη και το βάρος των αποφάσεων και σε αυτή την περίπτωση πήραμε την απόφαση αυτή για να ηρεμήσει η ομάδα και να την επαναφέρουμε στο δρόμο των επιτυχιών”.

Αν θεωρεί ότι ο Πέδρο Εμανουέλ είναι… καμένο χαρτί: “Εγώ δεν πιστεύω στη φράση αυτή. Αυτό που αξιολογούμε είναι εάν μπορεί να προσφέρει ή όχι. Ο συγκεκριμένος προπονητής είχε ψηφιστεί από εσάς ως ο καλύτερος προπονητής της σεζόν. Σίγουρα έχει ευθύνες. Κάποτε, όμως, δεν μπορείς να βλέπεις λύσεις και να θεωρείς ότι αυτό είναι το καλό για μια ομάδα. Καθίσαμε στη συνεδρία, εξετάσαμε όλα τα δεδομένα και αποφασίσαμε να παραμείνει και πως λαμβάνοντας κάποια μέτρα θα επανέλθει η ομάδα εκεί που θέλουμε. Πιστεύουμε στην ανάκαμψη. Εάν πίστευα ότι ο προπονητής είναι… καμένο χαρτί, δεν θα τον κρατούσαμε”.

Για το αν δεν αποδεσμεύτηκε ο προπονητής λόγω οικονομικού: “Καθόλου. Δεν έχει σχέση η οικονομική αποζημίωση του προπονητή. Είναι μακριά από την πραγματικότητα. Εξάλλου και η αποδέσμευση αν γινόταν θα υπήρχε ένα τίμημα. Yπήρχε ένα ποσό για τον προπονητή, αλλά αυτό δεν θα μας απέτρεπε στο να λύσουμε τη συνεργασία μας εάν κρίναμε πως αυτό ήταν το σωστό”.

Για το μπάτζετ της ομάδας: “Αν δεν είναι ο δεύτερος ψηλότερος προϋπολογισμός απ’ όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, είναι από τους πιο ψηλούς”.

Για την κριτική που γίνεται από τον κόσμο: “Η κριτική που γίνεται από τον κόσμο γίνεται με το δίκιο του. Όλα τα άλλα, επειδή ακούγονται πάρα πολλά, δεν θα τα σχολιάσω. Ο κόσμος ξέρει ποια είναι η διοίκηση αυτή. Ξέρει ποια είναι ψεύδη και ποια είναι αληθή. Εμείς στον Απόλλωνα αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας”.

Για το αν ο Απόλλωνας μπορεί να πάει για πρωτάθλημα, κάτι που έλεγε το καλοκαίρι στην παρουσίαση του ρόστερ: “Κι εγώ και όλοι πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Το να έρθω, όμως, τώρα να πω ότι πάμε για το πρωτάθλημα ενώ είμαστε 11 βαθμούς πίσω, θα είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Σίγουρα, όμως, δεν θα το βάλουμε κάτω, επειδή ήρθαν στραβά κάποια αποτελέσματα. Το καλοκαίρι, έχοντας ένα πολύ καλό προπονητή, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές κι αφού θα έρχονταν καλοί παίκτες, πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τώρα, βλέπουμε την πραγματικότητα, βάζουμε στόχους που είναι πιο εφικτοί και θέλουμε να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα”.

Για τον προγραμματισμό και αν είναι επιτυχημένος: “Δεν μπορώ να το απαντήσω τώρα. Αυτό καλύτερα να το απαντήσω σε λίγο καιρό. Σίγουρα, όμως, κάποιοι παίκτες που ήρθαν με περγαμηνές δεν έπαιξαν αναλόγως του ονόματός τους, όμως θα ήταν άδικο να σταθώ μόνο στους νεοαποκτηθέντες. Υπάρχουν και αυτοί που βρίσκονταν από πριν στην ομάδα, που ξέρουμε την αξία τους και δεν αποδίδουν βάσει αυτής. Δεν μπορούν όλοι να είναι επιτυχημένοι. Μακάρι να μας βγουν στην πορεία. Μέχρι σήμερα δεν έχει πετύχει ο προγραμματισμός, αλλά αξιολόγηση δεν κάνεις μετά από επτά αγωνιστικές, αλλά τον Ιανουάριο και το Μάιο”.

Για το αν εμπεριέχει ρίσκο η απόφαση στήριξης του Πέδρο Εμανουέλ: “Σίγουρα έχει ρίσκο. Είμαστε, όμως, εδώ για να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις. Αν δεν παίρνεις αποφάσεις στη ζωή σου, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Έχουμε μία προϊστορία με τους προπονητές, όπως έγινε με τον Ιοάν Αντόνε. Ο κόσμος ήθελε να φύγει, έφυγε ενώ ήταν πρώτος, και τελικά τερματίσαμε τρίτοι”.

Για το αν έχει ευθύνη ο Πέδρο Εμανουέλ: “Έχει ευθύνη, το έχουμε συζητήσει μαζί του και είναι υπεύθυνος για να φέρει την ομάδα εκεί που πρέπει”.

Για την ανακοίνωση του ΠΑΝΣΥΦΙ Απόλλωνα: “Σέβομαι την απόφαση του συνδέσμου φιλάθλων. Συμμερίζομαι την αγανάκτηση των οπαδών του Απόλλωνα. Αν η απόφασή τους είναι να μην έρθουν στο γήπεδο, είναι σεβαστή. Εμείς, όμως, τους θέλουμε δίπλα μας για να επανέλθει η ομάδα στις επιτυχίες. Λυπάμαι που δεν θα είναι εκεί, αλλά σέβομαι την απόφασή τους”.

Για τα “κοντραμπάντα” στα οποία αναφέρθηκαν οι οργανωμένοι: “Να ρωτήσετε τους ιδίους τι εννοούν. Tα είπα και παλιά σε συνέντευξή μου, τα είπαμε και τα παρουσιάσαμε και στη συνέλευση. Τι άλλο να πω παραπάνω;”.

Για το πρωτάθλημα: “To θέσαμε ως στόχο από το 2013 και όχι από την αρχή που αναλάβαμε. Φτάσαμε κοντά δύο φορές. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει εάν φτάσαμε εκεί ή αν έχουμε πετύχει”.

Για το αν προτίθεται να αποχωρήσει σύντομα: “Δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου”.

Για το θέμα γηπέδου στη Λεμεσού: “Κατ΄αρχάς, να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ΑΕΚ που τα κατάφερε. Είναι διαφορετικά, όμως, τα δεδομένα. Το γήπεδο της Λεμεσού θα είναι χρηματοδομημένο από την κυβέρνηση, η χωρητικότητά του θα είναι διπλάσια, ενώ το γήπεδο της Λεμεσού θα το έχουν τρεις ομάδες και όχι μία. Υπάρχουν πολλές διαφορές. Οι κυβερνητικές διαδικασίες θέλουν περισσότερο χρόνο. Δεν μπορούμε από μόνοι μας να κάνουμε κάτι. Κάναμε μία συνάντηση στο Προεδρικό τον περασμένο μήνα, εν τη απουσία του Προέδρου. Υπάρχουν αρκετοί φορείς που έχουν λόγο σε αυτό. Υπάρχει μεν μία καθυστέρηση, αλλά δεν σημαίνει ότι το έργο έχει μπει στο ντουλάπι. Χθες βρεθήκαμε στην Τράπεζα Κύπρου για κάποιες διεργασίες οι οποίες χρειάζονται. Καταλαβαίνω την αγωνία του κόσμου, αλλά χρειάζεται υπομονή. Όλες οι ομάδες είμαστε στο… ίδιο καράβι σε αυτή την περίπτωση, έχουμε τον ίδιο στόχο και “παλεύουμε” όλοι για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Ελπίζω ότι σύντομα θα βγούμε σε προσφορές. Είναι ένα έργο απαραίτητο για την πόλη της Λεμεσού και υπάρχει σύσκεψη στις 27 Οκτωβρίου για το θέμα αυτό”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ