aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝίκησε τη Ζαλγκίρις και την προσπέρασε η Αλμπα

Νίκησε τη Ζαλγκίρις και την προσπέρασε η Αλμπα

Η Άλμπα Βερολίνου νίκησε στη «Μερσέντες Μπενζ Αρίνα» τη Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίσιους 69-62 για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έφτασε στο 4-7 το ρεκόρ της, αφήνοντας τους πρωταθλητές Λιθουανίας στο 3-8.

Τα «άλμπατρος» διατηρούσαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, η Ζαλγκίρις έκανε σερί 14-0 και προηγήθηκε με +6 στην αρχή της τρίτης περιόδου, όμως διάφορα σερί των Γερμανών στη συνέχεια τους έφεραν σε διψήφια διαφορά που τη διατήρησαν στη συνέχεια.

Σε αυτό συνετέλεσαν οι Γκίφι με 13 και Χέρμνασον με 11 πόντους. Για τους Λιθουανούς, ξεχώρισαν οι Λεντέι με 15 και Λεκαβίτσιους με 12 πόντους.

Η αστοχία κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, με το κακό ποσοστό 1/16 στα τρίποντα των πρωταθλητών Λιθουανίας. Έτσι, οι Γερμανοί βρήκαν περισσότερες λύσεις και έφτασαν στο 15-7 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο, οι Έρικσον και Νόκο διατηρούσαν το προβάδισμα, αφού οι παίκτες της Ζαλγκίρις δεν είχε λύσεις στην επίθεση και φτάσαμε στο 32-26 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ένα 14-0 της Ζαλγκίρις έφερε το +6 και το ματς έγινε ντέρμπι στη συνέχεια και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 47-46. Το επιθετικό «black out» της Ζαλγκίρις διατηρήθηκε με τα άστοχα περιφερειακά σουτ στην τέταρτη περίοδο και οι Γκιφι και Νόκο έφεραν το +8. Το τρίποντο του Γκεντράιτις έφερε το +11 και η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος.

Δεκάλεπτα: 15-7, 32-26, 47-46, 69-62

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ