ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Δεν πάνε πολλές μέρες που γράφαμε πόσο δύσκολος και καθοριστικός είναι ο Γενάρης για τον Απόλλωνα, ο οποίος είχε μαζεμένα δύσκολα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Όλα πάνε καλά όμως καθώς προσπερνά έναν, έναν τους αντίπαλούς του. Καθάρισε την πρόκριση στους διπλούς αγώνες με την Ομόνοια στο κύπελλο και έδειξε αλώβητος στο πρωτάθλημα.
Η προχθεσινή νίκη επί του Ερμή, με τα τόσα προβλήματα που κουβαλούσε ήταν και πάλι ένα δείγμα του αξιόμαχου έμψυχου δυναμικού που διαθέτει. Ήταν ουσιαστικός και πήρε καθαρή νίκη, σε ματς που σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή έβαλαν το δικό τους λιθαράκι. Στον Απόλλωνα, παρά τις απουσίες, φτάνουν μερικές κινήσεις σε έναν αγώνα δύο, τριών ποδοσφαιριστών για να καμφθεί η αντίσταση του αντίπαλου. Ο Ζελαγια για παράδειγμα, στο 6’με μια υπέροχη κίνηση και ένα ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Ήταν ό,τι καλύτερο για τον Απόλλωνα, που άπλωσε στη συνέχεια το παιχνίδι του και έδωσε στον αγώνα τον ρυθμό που ήθελε, παρότι ο Ερμής δεν έδειξε να συμβιβάζεται και κυνηγά όλες τις φάσεις.
Ήλθε μετά και το γκολ του Σαρδινέρο για να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας, όμως έδειξαν την κλάση τους και άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Βάλε, ο οποίος στο 80’ απέκρουσε σουτ του Μαρτίνιουκ σε κόρνερ, ενώ στο 84’ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα είπε όχι σε εκτέλεση πέναλτι του ίδιου ποδοσφαιριστή, του Μαρτίνιουκ, ενώ σε δεύτερο χρόνο απέκρουσε το σουτ του Μαύρου. Εκεί θα μπορούσε ο Ερμής να μείωνε, όμως ο Βάλε τον σταμάτησε για να έλθει στο τέλος και τρίτο γκολ με τον Καραγιόλ. Ο Απόλλων έβαλε τη σφραγίδα του και συνεχίζει την αντεπίθεσή του. Θα έχει και περισσότερες επιλογές ο Σωφρόνης Αυγουστή στη συνέχεια, ειδικά ενόψει του αγώνα με τη Δόξα.
Επιστρέφει ο Χ. Κυριάκου, είναι καλύτερα ο Μαγκλίτσα, γι’ αυτό και πήρε χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ μετρά αντίστροφα και ο Γιούστε, ο οποίος έχει αρχίσει να μπαίνει σε πιο δυνατούς ρυθμούς. Η ουσία είναι πως με λιγότερα τώρα παιχνίδια, θα μπορέσει να ακολουθήσει ένα κανονικό ρυθμό και να κυνηγήσει τον στόχο του με πιο καθαρό μυαλό.














