aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝίκη στο Ρέικιαβικ για Γαλλία - Στο 90' ο Τοσούν λύγισε τους Αλβανούς

Νίκη στο Ρέικιαβικ για Γαλλία – Στο 90′ ο Τοσούν λύγισε τους Αλβανούς

Ο Ολιβιέ Ζιρού ουσιαστικά καθάρισε οριστικά την πρόκριση για την Γαλλία με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι και έδωσε τη νίκη στην Γαλλία απέναντι στην Ισλανδία στον 8ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2020.

Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Αντουάν Γκριεζμάν και αξιοποίησε από την άσπρη βούλα ο Ζιρού, η Γαλλία πέρασε από το Ρέικιαβικ για να περάσει στην πρωτοπορία του 8ου ομίλου 18 βαθμούς. Οι τρικολόρ έτσι απομακρύνθηκαν έξι πόντους από τους Ισλανδούς και μαζί με τους Τούρκους, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρουν την πρόκριση από το γκρουπ. Την Κυριακή παίζουν την πρωτιά με τους Τούρκους που πάντως με ισοπαλία θα έχουν το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία μετά από ένα ολέθριο λάθος του Στρακόσα νίκησε 1-0 στην έδρα της με την Αλβανία και τώρα το ματς με τους «τρικολόρ» την επόμενη αγωνιστική, έχει χαρακτήρα τελικού για την πρωτιά στον όμιλο.

Η Τουρκία φαινόταν να οδεύει ολοταχώς για μια αναπάντεχη γκέλα απέναντι στην Αλβανία, αλλά μια λάθος συνεννόηση του Στρακόσα με έναν αμυντικό των Τούρκων σέρβιρε την μπάλα στον Τσενκ Τοσούν στο 90′ που με κεφαλιά ψαράκι στο κενό τέρμα έκανε το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί πως οι διεθνείς των γηπεδούχων μόλις πέτυχαν το γκολ χαιρέτισαν στρατιωτικά, ακολουθώντας το κλίμα των τελευταίων ημερών.

Η είδηση της βραδιάς, ήταν η πρώτη νίκη της Ανδόρρας κόντρα στην Μολδαβία με 1-0, με το πρώτο γκολ που πέτυχε στην διαδικασία των προκριματικών.

Το πανόραμα της 7ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο:
Ανδόρρα- Μολδαβία 1-0 (63’ Μαρκ Βάλες)
Ισλανδία – Γαλλία 0-1 (66’ πεν. Ζιρού)
Τουρκία – Αλβανία 1-0 (90′ Tσενκ Τοσούν)

Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο:
Τουρκία 18
Γαλλία 18
Ισλανδία 12
Αλβανία 9
Ανδόρρα 3
Μολδαβία 3

Η επόμενη αγωνιστική:
Γαλλία – Τουρκία
Μολδαβία – Αλβανία
Ισλανδία – Ανδόρρα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ