aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝίκη-πυροσβέστης

Νίκη-πυροσβέστης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Είναι μικρή η χρονική απόσταση μεταξύ της συντριβής της ΑΕΚ από την Ομόνοια με 2-5, την περασμένη Τετάρτη, ώς το αποψινό παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος». Η διοίκηση του συλλόγου της Λάρνακας, ο τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα και ο προπονητής Ιμανόλ Ιδιάκεθ, είχαν συνεπώς λίγο χρόνο για να ξεπεραστεί το σοκ και να γυρίσει η σελίδα. Αν η προσπάθειά τους θα έχει επιτυχία και σε ποιο βαθμό, θα φανεί απόψε.

Όσο για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης, αποφασίστηκε να μην παρθούν αποφάσεις και συνιστάται ψυχραιμία. «Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες», λένε οι Λαρνακείς, προφανώς πιστεύοντας πως επρόκειτο απλώς για κακή βραδιά. Εκείνο που προέχει, λένε, είναι να ηρεμίσει η ομάδα τους και να επιστρέψει σύντομα σε καλές εμφανίσεις.

Ό,τι όμως και να λένε, αυτό που θα μετρήσει στο τέλος της ημέρας θα είναι τα αποτελέσματα που θα ακολουθήσουν. Αρχής γενομένης φυσικά από την αποψινή αναμέτρηση στο γήπεδο των ερυθρολεύκων. Διότι αν η εξαίρεση, που ίσχυσε στο ΓΣΠ απέναντι στο «τριφύλλι», αρχίσει να μοιάζει με κανόνα, εύλογο είναι το ερώτημα αν θα εφαρμοστεί η ίδια πολιτική αναφορικά με τη διαχείριση της κατάστασης.

Αυτός είναι ο λόγος που αποκτά μεγαλύτερη αξία το αποψινό παιχνίδι. Μία εκτός έδρας νίκη στην έδρα αντιπάλου που παραδοσιακά δημιουργεί δυσκολίες, θα είναι το πρώτο βήμα για να κατευνάσει η «φωτιά» που άναψε. Και σαφέστατα θα βοηθήσει στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησης και της βελτίωσης της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών. Σε αντίθετη περίπτωση, βεβαίως, ο προβληματισμός θα αυξηθεί, με όλα τα συνεπακόλουθα (γκρίνια, αμφισβήτηση κλπ).

Ο Ιδιάκεθ, από την πλευρά του, θα προσπαθήσει να πάρει τις σωστές αποφάσεις, ώστε να παρουσιάσει βελτιωμένη την ΑΕΚ. Προσφιλής του μέθοδος, οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα, στην οποίαν αναμένεται να ανατρέξει και σήμερα. Και αν τις προηγούμενες φορές η ενδεκάδα ήταν απρόβλεπτη, σήμερα είναι ακόμα περισσότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ