aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝίκη – πρόκριση για Πολωνία (vid)

Νίκη – πρόκριση για Πολωνία (vid)

Η Πολωνία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση Euro, κερδίζοντας την Ουκρανία με σκορ 1-0 στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας» για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου.

Κάπως έτσι, η Πολωνία τερμάτισε δεύτερη στο γκρουπ, ισοβαθμώντας βαθμολογικά με τη Γερμανία (επτά πόντοι), αλλά υπολείποντας στα γκολ.

Στο πρώτο μέρος, οι Ουκρανοί είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Οι Πολωνοί, από τη στιγμή που σκόραραν, στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου χωρίς άγχος, πήραν αυτοί την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς.

Η Ουκρανία είναι η πρώτη ομάδα της διοργάνωσης που αποκλείεται χωρίς βαθμό, αλλά και χωρίς να σκοράρει, έχοντας δεχτεί τέσσερα γκολ.

Η Πολωνία μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο τρίτο λεπτό έχασε την πρώτη της ευκαιρία, με τον Πιατόφ να αποκρούει το σουτ του Μίλικ από αριστερά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά του Λεβαντόφσκι να απειλήσει, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το σημείο του πέναλτι κατέληξε άουτ.

Από εκεί και πέρα, οι Ουκρανοί πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης, έχοντας κι αυτοί με τη σειρά τους καλές στιγμές, με τους Ζοζούλια και Γιαρμολένκο (9’), ενώ ο τελευταίος στο 17’, έχασε ένα τρομερό τετ α τετ, στέλνοντας τη μπάλα κατά πολύ άουτ.

Στους Ουκρανούς ανήκε και η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους, με την κεφαλιά του Ζιντσένκο να μην ανησυχεί τον Φαμπιάνσκι. Στο 54’ όμως, οι ισορροπία στο σκορ άλλαξε, υπέρ των Πολωνών. Ο Μπλατσικόφσκι, έπειτα από μπαλιά του Μίλικ σούταρε μέσα από την περιοχή με το αριστερό, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του ακίνητου Πιατόφ για το 1-0.

Μάλιστα, στο 56’, οι Πολωνοί έφτασαν κοντά στο 2-0 με τον Καπούσκα όμως να στέλνει από πλεονεκτική θέση τη μπάλα άουτ. Στο 63’, ο Κονοπλιάνκα έκανε ένα ωραίο σουτ για λογαριασμό των Ουκρανών, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, σε ένα χρονικό σημείο όπου και πάλι ο έλεγχος της αναμέτρησης είχε περάσει σε αυτούς.

Στο 72’ κι ενώ ο ρυθμός στο ματς είχε πέσει, ο Ζιντσένκο πήρε τη μπάλα και σούταρε από πλεονεκτική θέση πολύ ψηλά, χωρίς να ανησυχήσει τον Φαμπιάνσκι. Στο 74’, μετά από φάουλ του Γκροσίτσκι από αριστερά, ο Μίλικ έκανε την κεφαλιά, που όμως δεν άγχωσε τον Πιατόφ, περνώντας άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ζοζούλια στο 80’.

Οι Ουκρανοί ψάχνοντας το γκολ της τιμής έχασαν καλές ευκαιρίες, αλλά ούτε ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε τα σουτ και του Ρόταν (82’) και του Κοβαλένκο (84’). Κάπως έτσι, κύλησαν τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με το σκορ να μην αλλάζει και τους Πολωνούς να παίρνουν μία μεγάλη νίκη και συνάμα ιστορική πρόκριση.

Παρακολουθήστε live την αναμέτρηση όπως την κατέγραψε η ιστοσελίδας μας Goal.com.cy, με ζωντανή ροή φάσεων, στατιστικά, φωτογραφίες και βίντεο.

Live…

1′ Έναρξη του αγώνα.

3′ Ο Μίλικ σε θέση τετ α τετ με τον Πιάτοβ, νικητής ο Πιάτοβ.

9′ Ευκαιρία για την Ουκρανία. Ο Πάζνταν πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ζοζούλια και ο Γιαρμολένκο δεν μπόρεσε να σκοράρει από δύσκολη γωνία.

17′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ουκρανία. Σε τετ α τετ ο Γιαρμολένκο θα αστοχήσει και η μπάλα θα περάσει έξω.

21′ Ευκαιρία για την Πολωνία με τον Λεβαντόφσκι να κάνει το σουτ όμως η μπάλα παει κόρνερ.

25′ Κίτρινη κάρτα στον Ρόταν(Ουκρανία).

30′ Μακρινό σουτ του Κονοπλιάνκα, η μπάλα θα περάσει λίγο έξω.

38′ Κίτρινη κάρτα στον Κούτσερ(Ουκανία).

45′ Λήξη πρώτου ημιχρόνου, στο 0-0 οι δύο ομάδες.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

Αλλαγή για την Πολωνία. Μπλαζικόφσκι στη θέση του Ζιελίνσκι

49′ Κεφαλία του Ζίντσενκο θα περάσει έξω.

54′ ΓΚΟΛ 0-1 η Πολωνία. Πολύ καλή ατομική ενέργεια και τελείωμα απο τον Μπλαζικόφσκι που πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο.

56′ Τεράστια ευκαιρία για την Πολωνία με τον Καπούτσκα, λίγο έξω η μπάλα.

60′ Κίτρινη κάρτα τον Καπούστκα(Πολωνία).

63′ Σουτ-πλασέ του Κονοπλιάνκα, η μπάλα αουτ.

71′ Αλλαγή για την Πολωνία. Γκροσίτσκι στη θέση του Καπούστκα.

73′ Αλλαγή για την Ουκρανία, Κοβαλένκο στη θέση του Ζίντσενκο.

74′ Κεφαλιά του Μίλικ, άουτ η μπάλα. Καλή στιγμή για την Πολωνία.

80′ Κεφαλία του Ζοζούλια, λίγο αουτ.

82′ Πολύ καλό μακρινό σουτ του Ρόταν, έπεσε και έβγαλε ο Φαμπιάνσκι.

90+2′ Αλλαγή για την Ουκρανία. Τιμοσιούκ στη θέση του Ζοζούλια.

90+3′ Αλλαγή για την Πολωνία. Σταρζίνσκι στη θέση του Μίλικ.

90+3 Τέλος αγώνα. Ουκρανία – Πολωνία 0-1 τελικό αποτέλεσμα.

Ουκρανία (Μιχάηλ Φομένκο): Πιάτοβ, Μπουτκό, Χατσερίντι, Κούτσερ, Φεντέτσκι, Στεπανένκο, Ρόταν, Ζίντσενκο, Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο, Ζοζούλια

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Γιεντρέιτσικ, Πάζνταν, Γκλικ, Τσιόνεκ, Κριχόβιακ, Γιοντλόβιετς, Ζιελίνσκι, Καπούστκα, Μίλικ, Λεβαντόφσκι

ΓΗΠΕΔΟ: Βελοντρόμ, Μασσαλία

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σβέιν Ονταρ Μόεν (Νορβηγία)


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ