aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝίκη… κορυφής και «χαρακτήρα» για Γιουβέντους!

Νίκη… κορυφής και «χαρακτήρα» για Γιουβέντους!

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την… ψυχωμένη Μπρέσια, εντούτοις η Γιουβέντους κατάφερε να φύγει από το «Μάριο Ριγκαμόντι» με τους τρεις βαθμούς στις «αποσκευές» της μετά τη νίκη με 2-1 και να ανέβει στην κορυφή της Serie A, έχοντας ματς παραπάνω από τη δεύτερη Ίντερ.

Οι «μπιανκατζούρι» ξεκίνησαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 4ο λεπτό ο Ντοναρούμα έκανε το δυνατό σουτ από θέση μέσα δεξιά με τον Σέζνι να βρίσκει τη μπάλα αλλά να μην μπορεί να την αποκρούσει, πέτυχε το 1-0 και παράλληλα σημείωσε το τέταρτο φετινό προσωπικό του τέρμα!

Στο 9’ και μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών της «γηραιάς κυρίας» η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ραμπιό, αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα γκολπόστ…

Η Γιουβέντους -που είδε τον Ντανίλο να αποχωρεί τραυματίας επτά λεπτά αργότερα- άρχισε να παίρνει την κατοχή της μπάλας και απείλησε εκ νέου με ισοφάριση στο 18ο λεπτό, ωστόσο το διαγώνιο σουτ του Κεντίρα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιόρονεν.

Η επόμενη καλή φάση ήρθε στο ημίωρο, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Μπρέσια που είχε καταφέρει να ισορροπήσει το ματς, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαλοτέλι -που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός- από τα 35 μέτρα να καταλήγει σε κόρνερ, χάρη στην επέμβαση του Σέζνι που… εξιλεώθηκε.

Κι αφού δεν ήρθε το 2-0, ήρθε το 1-1, στο 40’, όταν στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα, μετά από κόρνερ του Ντιμπάλα, ο Τσάνσελορ την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του!

Στη επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το προβάδισμα από… νωρίς, όμως ο Ιγκουαΐν στο 54’ απέτυχε να νικήσει σε τετ α τετ τον Γιόρονεν, ενώ δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Τσάνσελορ να «ρεφάρει», απομακρύνοντας πριν τη γραμμή το σουτ του Ραμπιό.

Πεπρωμένο φυγείν αδύνατο, όμως, με τη Γιουβέντους να κάνει την… ολική επαναφορά και το 1-2 λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Όταν ο Ντιμπάλα κέρδισε -ανύπαρκτο- φάουλ, το εκτέλεσε, η μπάλα βρήκε στο τείχος και στην επαναφορά ο Πιάνιτς έκανε ένα συρτό σουτ, με τον Γιόρονεν να μην έχει οπτικό πεδίο και να βλέπει τη μπάλα να αναπαύεται στο βάθος της εστίας του…

Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 65ο λεπτό, με τον Ντεσένα να παίρνει τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι μετά από κόρνερ, να σουτάρει αλλά να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σέζνι.

Δεν τα κατάφεραν ούτε στη φάση του 78’, όταν ο Ρόμουλο έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε από θέση μέσα δεξιά, για να αστοχήσει, κι έτσι διατηρήθηκε το 1-2 υπέρ της «Γιούβε».

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Τρίτη 24/9
Βερόνα-Ουντινέζε 0-0

Μπρέσια-Γιουβέντους 1-2
(4′ Ντοναρούμα – 40′ αυτ. Τσάνσελορ, 63′ Πιάνιτς)

Τετάρτη 25/9
Ρόμα-Αταλάντα
Σπαλ-Λέτσε
Πάρμα-Σασουόλο
Νάπολι-Κάλιαρι
Ίντερ-Λάτσιο
Τζένοα-Μπολόνια
Φιορεντίνα-Σαμπντόρια

Πέμπτη 26/9
Τορίνο-Μίλαν (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ