aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέο δημοσίευμα από Ελλάδα: «Τσεκάρει τον Πίττα ο Παναθηναϊκός»

Νέο δημοσίευμα από Ελλάδα: «Τσεκάρει τον Πίττα ο Παναθηναϊκός»

Σταματημό δεν έχουν τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα. Λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα για Κβιλιτάια και Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά το to10.gr, εμπλέκει το όνομα του Ιωάννη Πίττα σε μετεγγραφικά σενάρια με τους πράσινους.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα για Κβιλιτάια: «Προτάθηκε στον Παναθηναϊκό ο Κβιλιτάια»

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Πίττας αρέσει στον γενικό διευθυντή του Παναθηναϊκού, Πιερ Ντρεοσί, ο οποίος τον τσεκάρει, αν και όπως συμπληρώνουν δεν θεωρείται εύκολη υπόθεση η μετεγγραφή του.

Το δημοσίευμα:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «10», ο 24χρονος αριστερός εξτρέμ του Απόλλωνα Λεμεσού, Ιωάννης Πίττας αρέσει στον γενικό διευθυντή του Παναθηναϊκού.

Κύπριος ποδοσφαιριστής σε πρωταγωνιστικό ρόλο δεν μοιάζει πια με ανέκδοτο, όπως κάποτε. Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει αναβαθμιστεί, οργανώθηκε σε υψηλά στάνταρ, εγκαταστάθηκαν στη Μεγαλόνησο ποιοτικοί παίκτες και ανέβασαν το επίπεδο. Οι κυπριακές ομάδες αγωνίζονται σταθερά στους ομίλους του Champions League και του Europa League, μία εξέλιξη που έμοιαζε με άπιαστο όνειρο στις αρχές του 2000.

Απολύτως φυσιολογικά, οι Κύπριοι εξελίχτηκαν. Για να ανταγωνιστούν τους ξένους, προσαρμόστηκαν και βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις ομάδες τους ή στο εξωτερικό και κοστίζουν πολλά χρήματα. Όπως ένας ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του «10», αρέσει πολύ στον Πιερ Ντρεοσί και δεν θα είναι εύκολο να έρθει στον Παναθηναϊκό. Διότι ο Ιωάννης Πίττας ο 24χρονος αριστερός εξτρέμ του Απόλλωνα Λεμεσού, ξεχωρίζει και η αξία του αυξάνεται διαρκώς…

Ο Πίττας είναι αντικαταστατός στην ομάδα του. Έχει παίξει φέτος 33 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και προκριματικά του Europa League (σύνολο 2.624′), έχει σκοράρει 12 γκολ και έχει μοιράσει 4 ασίστ. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έχει χριστεί 16 φορές διεθνής και μάλιστα πριν λίγες μέρες, στις 30 Μαρτίου, σκόραρε το πρώτο γκολ του με την Κύπρο και της χάρισε τη νίκη με 1-0 επί της Σλοβενίας, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην καριέρα του μέχρι τώρα, αν και είναι μόλις 24 ετών, ο Πίττας έχει 91 συμμετοχές με τον Απόλλωνα Λεμεσού (18 γκολ/4 ασίστ) και 28 ματς με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (9 γκολ). Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κύπριος εξτρέμ προέρχεται από γεμάτες σεζόν και έχει παραστάσεις.

Ο Ντρεοσί έμαθε για τον Πίττα από γνωστούς του στην Κύπρο και τον έχει τσεκάρει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «10», έχει σχηματίσει καλή άποψη και εφόσον συνεχίσει στον Παναθηναϊκό μετά το καλοκαίρι, θα ασχοληθεί μαζί του. Βέβαια, η απόκτηση του θα είναι δύσκολη. Ο Πίττας ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Απόλλωνα Λεμεσού μέχρι τον Ιούνιο του 2023 και η μεταγραφή θα έχει υψηλό κόστος.

Ο Πίττας γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1996 στη Λεμεσό. Έχει ύψος 1,80μ. και χρησιμοποιεί κυρίως το αριστερό πόδι, αν και έχει πολύ καλό δεξί. Είναι γιος του παλαίμαχου Κύπριου αμυντικού του Απόλλωνα Λεμεσού, Πάμπου Πίττα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ