aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέο «μπλόκο» για Πορτογαλία, διπλό στο 93’ για Ουκρανία

Νέο «μπλόκο» για Πορτογαλία, διπλό στο 93’ για Ουκρανία

Η Πορτογαλία μπήκε δυνατά και μόλις στο 4’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Καρβάλιο, που αστόχησε μέσα από τη μικρή περιοχή. Τρία λεπτά αργότερα, η Σερβία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκατσίνοβιτς από τον Ρούι Πατρίσιο, που έπεσε άγαρμπα επάνω στον ποδοσφαιριστή των «πλάβι» και ο Τάντιτς, που ανέλαβε την εκτέλεση, έκανε το 0-1. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ντμίτροβιτς έπεσε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ. Ίδιοι πρωταγωνιστές και ίδια κατάληξη στο 12’. Οι Ίβηρες πίεζαν ασφυκτικά την αντίπαλό τους, σε μια προσπάθεια να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση.

Ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους δεν τα κατάφερε ούτε στο 23’, αφού σε κοντινή προβολή, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και ο Ντμίτροβιτς μπλόκαρε εύκολα. Στο 30’, όμως, ο αρχηγός της Πορτογαλίας υπέστη μυϊκό τραυματισμό και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, προκαλώντας έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» στον Φερνάντο Σάντος. Καρβάλιο (35’) και Σόουζα (39’) είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Αυτός που «έλυσε τον γόρδιο δεσμό» ήταν ο Ντανίλο, ο οποίος «κουβάλησε» τη μπάλα από τη μεσαία γραμμή και με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, την έστειλε στο «Γ» της εστίας για να κάνει το 1-1 στο 42’. Οι Σέρβοι λίγο έλειψε να πάρουν ξανά το προβάδισμα, αλλά στο 44’ ο Τάντιτς σχεδόν εξ επαφής, έστειλε η μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στους Σέρβους, όταν ο Λάζοβιτς πήρε τη μπάλα από τα δεξιά και πλάσαρε στο 49’, αλλά ο Ρούι Πατρίσιο μπλόκαρε τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα δεν τα κατάφερε ο Ράντονιτς, ενώ στο 52’ ο Σόουζα απείλησε για τους Πορτογάλους, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ανάλογη τύχη είχε και το σουτ του Πέπε στο 63’. Το ματς είχε εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, οι μεν Πορτογάλοι στο σετ παιχνίδι, οι δε Σέρβοι στις αντεπιθέσεις.

Στο 71’, ο Πίτσι δεν μπόρεσε μέσα από την περιοχή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ στο ίδιο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή με τον Τάντιτς που απέφυγε δύο αντιπάλους, αλλά σούταρε άουτ. Στο 73’, ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι υπέρ της Πορτογαλίας σε χέρι του Ρουκάβινα, αλλά λανθασμένα πήρε πίσω την απόφασή του, ακούγοντας τη γνώμη του βοηθού γραμμής. Το τελευταίο εικοσάλεπτο δεν είχε ιδιαίτερες στιγμές, με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Γκερέρο, που πέρασε άουτ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας. Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για το γκολ της νίκης, με τον Πέπε να χάνει τεράστια ευκαιρία εξ επαφής στο 94’.

Λύτρωση στο 93’ για την Ουκρανία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο ευκαιρίες εκατέρωθεν. Μόλις στο 1’, η Ουκρανία απείλησε με τον Ζούνιορ Μοράες και στο 7’ το Λουξεμβούργο «απάντησε» με τον Μαλγκέ. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι φιλοξενούμενοι, ναι μεν, είχαν την κατοχή της μπάλας και την εδαφική υπεροχή, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι κρατούσαν σχετικά εύκολα το μηδέν, αλλά δεν έβγαιναν με αξιώσεις στην επίθεση. Την πρώτη φορά που συνέβη, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Τουρπέλ στο 34’. Η χαρά, όμως, κράτησε μόλις έξι λεπτά, καθώς ο Τσιγκάνκοφ «έφερε» το ματς στα ίσια στο 40’.

Το Λουξεμβούργο είχε μια καλή ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 50’ με τον Τιλ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Γιανς σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά μπλόκαρε ο Πιατόφ. Στη συνέχεια, η Ουκρανία ανέλαβε τα ηνία και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Κονοπλιάνκα (63’) και Μοράες (68’), που αστόχησαν. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων προσπάθησαν ακόμη περισσότερο για το δεύτερο τέρμα και τελικά αυτό ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με αυτογκόλ του Ροντρίγκες για τους Ουκρανούς, που πανηγύρισαν μια ανέλπιστη νίκη, που τους φέρνει στην κορυφή του ομίλου.

Β’ προκριματικός όμιλος

Αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής

Πορτογαλία-Σερβία 1-1 (42’ Ντανίλο – 7’ πεν. Τάντιτς)

Λουξεμβούργο-Ουκρανία 1-2 (34’ Τουρπέλ, – 40’ Τσιγκάνκοφ, 90+3’ αυτ. Ροντρίγκες)

Δευτέρα 25/3

Ρεπό η Λιθουανία

Βαθμολογία
1. Ουκρανία 4β. (2-1)
2. Λουξεμβούργο 3β. (3-3)
3. Πορτογαλία 2β. (1-1)
4. Σερβία 1β. (1-1) *
5. Λιθουανία 0β. (0-2) *

* Σερβία και Λιθουανία έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη (3η) αγωνιστική

Παρασκευή 7/6 (21:45)
Ουκρανία-Σερβία
Λιθουανία-Λουξεμβούργο

Ρεπό η Πορτογαλία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ