aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝεϊμάρ: «Είμαι μαύρος και είμαι περήφανος» (pic)

Νεϊμάρ: «Είμαι μαύρος και είμαι περήφανος» (pic)

Ο Νεϊμάρ απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μαρσέιγ και κατέθεσε τη δική του πλευρά για το επεισόδιο με τον Γκονθάλες, μέσω ενός προσωπικού «μανιφέστου» κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Τη δική του σκοπιά των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στο φινάλε του ντέρμπι της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μαρσέιγ παρουσίασε ο Νεϊμάρ, αναφορικά με το περιστατικό ρατσισμού που κατήγγειλε στον ρέφερι σε βάρος του Αλβάρο Γκονσάλες.

Ο Βραζιλιάνος δήλωσε πως ο Ισπανός αμυντικός τον αποκάλεσε «γ@@@@@@η μαϊμού» και μετά την ενέργειά του να τον χτυπήσει με το χέρι του στο κεφάλι, αντιμετωπίζει ποινή ως και επτά αγωνιστικών!

Ωστόσο, με μακροσκελή του ανάρτηση στο Instagram ο Νέι πέρασε στην αντεπίθεση, κατακεραυνώνοντας κάθε μορφή ρατσισμού και την ανοχή που δείχνουν οι διαιτητές σε αυτόν, δηλώνοντας πως είναι περήφανος για το χρώμα του δέρματός του και την καταγωγή του.

«Χθες το βράδυ ξέφυγα. Τιμωρήθηκα με κόκκινη επειδή ήθελα να χτυπήσω κάποιον που με προσέβαλε. Σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να αποχωρήσω δίχως να κάνω κάτι, διότι συνειδητοποίησα ότι οι υπεύθυνοι δεν θα έκαναν τίποτα. Δεν παρατήρησαν ή το αγνόησαν. Μέσα στο παιχνίδι ήθελα να απαντήσω όπως πάντα. Παίζοντας ποδόσφαιρο. Τα δεδομένα δείχνουν πως δεν τα κατάφερα. Ξέφυγα.

Στο άθλημά μας, οι επιθέσεις, οι προσβολές, οι βρισιές είναι μέρος του παιχνδιδιού, του ανταγωνισμού. Δεν μπορείς να είσαι συμπονετικός. Καταλαβαίνω αυτόν τον τύπο εν μέρει (σ.σ. Γκονθάλες). Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Αλλά ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι μη αποδεκτά. Είμαι μαύρος, γιος μαύρου, εγγονός και δισέγγονος μαύρου επίσης. Είμαι υπερήφανος και δεν βλέπω τον εαυτό μου διαφορετικό από κανέναν. Χθες ήθελα αυτοί που έχουν τη δικαιοδοσία στο ματς (διαιτητοί, επόπτες) να πάρουν θέση αμερόληπτα και να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει πια χώρος για προκατειλλημένη συμπεριφορά.

Αντικατοπτρίζοντας και βλέποντας όλο τον «θόρυβο» που σημειώθηκε, ξαφνιάζομαι από τα αισθήματα μίσους που μπορούμε να προκαλέσουμε πάνω στην ένταση της στιγμής. Θα έπρεπε να το αγνοήσω; Δεν το ξέρω ακόμη. Σήμερα, με καθαρό μυαλό, λέω ναι. Αλλά στη διάρκεια του αγώνα εγώ και οι συμπαίκτες μου ζητήσαμε από τους διαιτητές βοήθεια και μας αγνόησαν. Αυτό είναι το θέμα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Νεϊμάρ και για κατακλείδα έστειλε «εις το επανιδείν» στον Γκονσάλες:

«Θα ξανασυναντηθούμε και θα το κάνουμε με τον δικό μου τρόπο. Παίζοντας ποδόσφαιρο… Ειρήνη. Ξέρεις τι είπες, ξέρω τι έκανα. Περισσότερη αγάπη στον κόσμο»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ